Finale taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!'

18 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Afgelopen zaterdag 16 oktober vond bij Bakkerij Nollen de finale van de taartenwedstrijd Nollen 100 jaar, bakken maar! plaats. Vier thuisbakkers gingen met elkaar de strijd aan. Heidi Nicodem won de wedstrijd en haar rijke variant op de carrotcake met banaan en ananas wordt de jubileumtaart van Bakkerij Nollen.

Vanwege het 100 jarig bestaan besloot bakkerij Nollen een wedstrijd voor thuisbakkers uit te schrijven. Alle deelnemers moesten op 11 september hun taart inleveren bij Bakkerij Nollen. Een jury van medewerkers uit de bakkerij beoordeelde alle inzendingen op uiterlijk, smaak, recept en creativiteit. De beste vier gingen door naar de grote finale op 16 oktober waar ze hun taart nogmaals moesten bereiden onder toeziend oog van de jury.

Tijdens de finale bestond de jury uit Hans Som (Bakkerij Adviseur en Trainer/Coach Nederlands Boulangerie Team), meester patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven, en een team patissiers van Bakkerij Nollen. Zij beoordeelden de taarten die moesten voldoen aan verschillende eisen. Namelijk een taart voor 6 tot 8 personen, niet hoger dan 8,5 centimeter, natuurlijke ingrediënten en geen alcohol. 

Alle vier de taarten werden door de jury kritisch bekeken en zij kozen uiteindelijk voor de taart van Heidi Nicodem, een rijke variant op de carrotcake met banaan en ananas. "Volgens de jury sluit deze taart vanwege de milde smaak (niet te zoet), structuur, snijdbaarheid en presentatie, het beste aan bij de randvoorwaarden en is qua smaak en esthetiek een waardige jubileumtaart", schrijft bakkerij Nollen op Facebook. De taart van Heidi wordt een jaar lang verkocht in de winkels van Bakkerij Nollen.

Bron: De Stentor en Bakkerij Nollen

 

Altijd op de hoogte blijven?