FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

29 november 2019

Het regionale foodpraktijkhuis Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft een partnerdeal gesloten met de Veenhuizen Groep in Voorthuizen voor de levering van ovens en remrijskasten van het Duitse merk MIWE. De deal behelst verder een vriescel en een koelcel.

De apparatuur wordt ingezet in de Bakery Innovation Academy (BIA) – het bakkerijdeel van de FIA. Ook komt er een winkeloven in het inpandige IJscentrum en eentje in het nog te realiseren horecadeel van de FIA op de begane grond. De BIA wordt begin 2020 in gebruik genomen.

Geloven in droom
Zowel de FIA als de Veenhuizen Groep zijn erg ingenomen over het feit dat er overeenstemming is bereikt. “De Food Innovation Academy is een project dat bouwt op samenwerking, verbinding en partnerships”, vertelt woordvoerder Hilco Wagenaar. “Het samenwerkingsverband is erop gericht om samen met onze partners, jongeren en zij-instromers enthousiast te maken om te kiezen voor een beroep in food. Daarnaast willen we werken aan een plek waar onderzoek en innovatie wordt gedaan en waar we bouwen aan een positief imago van food. In de FIA komt dat samen en we zijn erg blij dat de Veenhuizen Groep onze droom deelt en daarin wil participeren.”

Visies komen overeen
“De Veenhuizen Groep is actief op zoek naar partners die zorgen voor training en opleiding in relatie tot de merken die wij vertegenwoordigen. De FIA is voor ons zo’n partner en we denken een ‘perfect match’ te hebben gevonden”, onderstreept Gerard Wermelink van de Veenhuizen Groep het belang van de samenwerking. Wermelink is accountmanager Bakery Solutions en koppelde de FIA aan de Duitse ovenbouwer MIWE die zij in Nederland vertegenwoordigen. “MIWE is een wereldspeler en een bekende naam in de bakkerijbranche. We merkten meteen dat de visie van de FIA geheel in lijn is met de ambitie van MIWE om te groeien in Nederland en jongeren en andere geïnteresseerden die werk willen maken van brood en banket daar in mee te nemen.”

Enthousiasme
Het partnership van de Veenhuizen Groep/MIWE behelst de levering van een elektrische etage-oven en een rotatie-oven voor brood, twee remrijskasten, een etage-oven voor banket en drie winkelovens. Ook een vries- en koelcel behoren tot de deal, net als de levering van ovenkarren en –platen. Service en onderhoud worden eveneens meegenomen. Aan de andere kant wil MIWE jaarlijks bakseminars organiseren in de BIA waarbij de Duitse firma haar ‘Meisterbäcker’ inzet en laat samenwerken met de proefbakkers van de FIA. De insteek: studenten en professionals enthousiasmeren met brood en banket. “We merken dat het aan beide kanten volop borrelt van de ideeën”, lacht Wermelink. “We hebben dan ook hoge verwachtingen van dit partnership.”nisinstituut

“De FIA moet een opleidings- en kennisinstituut voor food worden”, besluit Wagenaar. “Met de inbreng van de kennis en kunde van de Veenhuizen Groep in het algemeen, en die van MIWE specifiek, zetten we op dat vlak weer een grote stap vooruit. We kijken er dan ook naar uit om intensief met elkaar te gaan samenwerken.”

Altijd op de hoogte blijven?