FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

FIA

Het regionale foodpraktijkhuis Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft een partnerdeal gesloten met de Veenhuizen Groep in Voorthuizen voor de levering van ovens en remrijskasten van het Duitse merk MIWE. De deal behelst verder een vriescel en een koelcel.

De apparatuur wordt ingezet in de Bakery Innovation Academy (BIA) – het bakkerijdeel van de FIA. Ook komt er een winkeloven in het inpandige IJscentrum en eentje in het nog te realiseren horecadeel van de FIA op de begane grond. De BIA wordt begin 2020 in gebruik genomen.

Geloven in droom
Zowel de FIA als de Veenhuizen Groep zijn erg ingenomen over het feit dat er overeenstemming is bereikt. “De Food Innovation Academy is een project dat bouwt op samenwerking, verbinding en partnerships”, vertelt woordvoerder Hilco Wagenaar. “Het samenwerkingsverband is erop gericht om samen met onze partners, jongeren en zij-instromers enthousiast te maken om te kiezen voor een beroep in food. Daarnaast willen we werken aan een plek waar onderzoek en innovatie wordt gedaan en waar we bouwen aan een positief imago van food. In de FIA komt dat samen en we zijn erg blij dat de Veenhuizen Groep onze droom deelt en daarin wil participeren.”

Visies komen overeen
“De Veenhuizen Groep is actief op zoek naar partners die zorgen voor training en opleiding in relatie tot de merken die wij vertegenwoordigen. De FIA is voor ons zo’n partner en we denken een ‘perfect match’ te hebben gevonden”, onderstreept Gerard Wermelink van de Veenhuizen Groep het belang van de samenwerking. Wermelink is accountmanager Bakery Solutions en koppelde de FIA aan de Duitse ovenbouwer MIWE die zij in Nederland vertegenwoordigen. “MIWE is een wereldspeler en een bekende naam in de bakkerijbranche. We merkten meteen dat de visie van de FIA geheel in lijn is met de ambitie van MIWE om te groeien in Nederland en jongeren en andere geïnteresseerden die werk willen maken van brood en banket daar in mee te nemen.”

Enthousiasme
Het partnership van de Veenhuizen Groep/MIWE behelst de levering van een elektrische etage-oven en een rotatie-oven voor brood, twee remrijskasten, een etage-oven voor banket en drie winkelovens. Ook een vries- en koelcel behoren tot de deal, net als de levering van ovenkarren en –platen. Service en onderhoud worden eveneens meegenomen. Aan de andere kant wil MIWE jaarlijks bakseminars organiseren in de BIA waarbij de Duitse firma haar ‘Meisterbäcker’ inzet en laat samenwerken met de proefbakkers van de FIA. De insteek: studenten en professionals enthousiasmeren met brood en banket. “We merken dat het aan beide kanten volop borrelt van de ideeën”, lacht Wermelink. “We hebben dan ook hoge verwachtingen van dit partnership.”nisinstituut

“De FIA moet een opleidings- en kennisinstituut voor food worden”, besluit Wagenaar. “Met de inbreng van de kennis en kunde van de Veenhuizen Groep in het algemeen, en die van MIWE specifiek, zetten we op dat vlak weer een grote stap vooruit. We kijken er dan ook naar uit om intensief met elkaar te gaan samenwerken.”

Dossiers
Lees ook
Medewerkers 2.0 voor industrie en ambacht

Medewerkers 2.0 voor industrie en ambacht

Een gezonde toekomst voor de bakkerij- en zoetwarensector, daar zet het Bakery Sweets Center in Noord-Nederland zich voor in. Het is hiermee een voorbeeld voor de rest van het land. “Het tekort aan goed gekwalificeerde medewerkers in (semi)industriële bakkerijen groeit. In deze regio, maar ook in de rest van Nederland.”

Bakkerij-opleiding Albeda naar Food Innovation Academy

Bakkerij-opleiding Albeda naar Food Innovation Academy

Albeda in Rotterdam heeft de intentieverklaring getekend om de opleiding Brood & Banket volgend jaar onder te brengen in de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. De opleiding, die ruim 120 bakkersstudenten telt, wordt daarbij gekoppeld aan de Bakery Innovation Academy: de multidisciplinaire opleidingsbakkerij die onderdeel is van de FIA. Het...

DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft er een nieuwe partner bij. DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, heeft zich aangesloten bij het kennis- en innovatiecentrum.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...