FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

VIA FIA Kenniscafé

Dinsdag 9 maart organiseert de Food Innovation Academy (FIA) het online kenniscafé VIA FIA met de titel Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten. De sprekers zijn smaakprofessor Peter Klosse en meester patissier Hidde de Brabander. 

Veel wetenschappers zien smaak als iets persoonlijks en ondefinieerbaars. Dat is al zo sinds Aristoteles zijn beroemde uitspraak deed: 'over smaak valt niet te twisten'. Peter Klosse ontdekte dat je smaak wel kunt classificeren en definiëren. Hij ziet smaak als een instrument om mensen te verleiden gezondere keuzes te maken.

Hidde de Brabander gelooft niet in gezond of ongezond eten. Wel in de slechte effecten van verkeerd en te veel eten. Primair voedsel is om onze maag te vullen, secundair voedsel is om onszelf te belonen. De focus moet bij beiden liggen op kwaliteit en niet op kwantiteit.

Een schone taak voor de levensmiddelenproducenten: hoe kunnen we onze culinaire kennis van vandaag inzetten om gezonde en lekkere producten te maken?

Het online kenniscafe VIA FIA start dinsdag 9 maart om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website van FIA.

Wij spraken met Peter Klosse over smaak. Lees dit interview op Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vismagazine of Vlees+.

 

Dossiers
Lees ook
Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Essenor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA). Hiermee wordt sensorisch marktonderzoek een nieuwe pijler van het opleidings- en onderzoeksinstituut. Essenor tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent deze zomer een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw...

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepalen welke bakker of patissier de beste variant maakt.

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu

Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS) aan de komende kabinetten, in wat een radicale breuk mag heten met het huidige volksgezondheidsbeleid.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...