Feestelijke opening winkel/bakkerij Tom van Otterloo

13 februari 2017

ARNHEM - Vrijdag 17 februari 2017 bruist het van de activiteiten bij Bakkerij Tom van Otterloo aan de Steenstraat 81 in Arnhem. Om 13.00 uur vindt de officiële opening van de winkel en bakkerij plaats. De opening wordt verricht door mevrouw Ine van Burgsteden, wethouder van de gemeente Arnhem.

Presentaties, proeverijen en prijsvraag met prijzen

Van 11.00 – 17.00 uur worden er in de winkel en bakkerij, die sinds november jl. al in gebruik is, allerlei activiteiten georganiseerd voor klanten. Gedurende de hele dag werkt een proefbakker in de bakkerij en kunnen er allerlei heerlijkheden geproefd worden. Er zijn presentaties over graan, stadslandbouw en de BlauweWijkEconomie. Voor de kinderen is er een prijsvraag waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Samen vieren in de open bakkerij

De winkel is al een paar maanden open en veel klanten hebben de bakkers al aan het werk kunnen zien in de open bakkerij maar echt gevierd is er nog niet. “De verbouwing van het pand was wat uitgelopen en door de drukke decembermaand hadden we geen gelegenheid voor een officiële opening. Dat doen we nu, nu we de zaak op orde hebben en er helemaal klaar voor zijn”, aldus een blije Tom van Otterloo. Ook wijkbewoners die bijgedragen hebben aan de inrichting van het pand zijn natuurlijk van harte uitgenodigd.

Desembakkerij en duurzaamheid

De nieuwe bakkerij is gebaseerd op vier peilers; desem, duurzaam, een korte keten (transparantie, faire prijs voor iedereen) en nauwe samenwerking met de wijk en stad. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zowel de inventaris, veel komt van de kringloopwinkel en de oven en bakkerijmachines zijn tweedehands, als de manier waarop het pand verwarmd wordt. Buurtbewoners gaven spontaan ramen, oude (serre)deuren en zelfs het granieten aanrecht bij de horecacounter is afkomstig uit de wijk.

Bakkerij Tom van Otterloo

20 jaar geleden begon Tom van Otterloo zijn bakkerij in De Steeg. Daar blijft de productie van het ‘gewone’ busbrood plaatsvinden. Naast het bakken van brood heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Tom participeert in de wijk, werkt bij voorkeur met biologische en/of streekproducten en werkt graag samen met lokale ondernemers en/of kunstenaars. Door deze nieuwe stap is het biologische desemassortiment van Bakkerij Tom van Otterloo verder uitgebreid. De producten van beide bakkerijen zijn in alle winkels verkrijgbaar.

Altijd op de hoogte blijven?