IJs

FEBO en De Ruijter introduceren IJs-co

1 oktober 2020

FEBO en Koninklijke De Ruijter hebben de handen ineen geslagen en introduceren IJs-co. Een combinatie van het roomijs van FEBO en de Royale Chocolade Hagel Extra Puur van De Ruijter. Voor de introductie werken de partijen samen met Anky van Grunsven, die te paard door de FEBO Drive gaat.

De geschiedenis van de Ruijter begon in 1860 toen Cornelis Rutgerus De Ruijter een banketbakkerszaak in Baarn opende. Hij ontwikkelde de bekende 'muisjes'. Het bedrijf groeide uit tot de bekende producent van zoet broodbeleg dat het vandaag de dag is.

Willemijn van Sasse, Brandmanager bij De Ruijter over IJs-co: “De samenwerking tussen De Ruijter en FEBO gaat om passie voor tradities en liefde voor het vak. We zijn meer dan een broodbelegmerk. Het merk draait om tradities – van klein tot groot. Zoals we een geboorte vieren met De Ruijter Muisjes, zou deze perfecte match met roomijs nog wel eens een nieuwe nazomerse traditie kunnen worden.”

Ook FEBO heeft de oorsprong in de ambachtelijke bakkerij, namelijk Bakkerij FEBO later Maison FEBO. Dit was hij bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst, die naast brood en banket kroketten maakte. En met succes. In 1960 stopte hij met de verkoop van brood en legde zich volledig toe op de snacks.

Dennis de Borst, directeur FEBO: “Als familiebedrijf houden we van traditie. Ons verse roomijs wordt nog altijd gemaakt volgens het recept van mijn opa, oprichter Johan de Borst.”

 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?