Faillissement Bakkerij Van der Kloet

10 juli 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Bakkerij Van der Kloet
NIEUWS | Bakkerij Van der Kloet is failliet. De vele tegenslagen na het overlijden van de vorige eigenaar Joop van der Veen doen de Friese onderneming de das om.

De problemen voor Bakkerij Van der Kloet begonnen na het overlijden van eigenaar Joop van der Veen. De coronaperiode en de hoge grondstofprijzen zorgden voor problemen. Door sanering nam de omzet weer toe, maar het was uiteindelijk onvoldoende. Zeker nadat er recent technische problemen bijkwamen. Piekstroomspanning beschadigde de vriezer waardoor de bakker veel voorraad niet meer kon gebruiken. Nieuwe afspraken met de Belastingdienst en UWV waren niet meer mogelijk. Hierdoor had de directie geen andere optie dan het faillissement aan te vragen. 

De directie hoopt op een doorstart. “We zijn ervan overtuigd dat de bakkerij levensvatbaar is en zullen ons inspannen om samen met de te benoemen curator een doorstart te realiseren door de familie en het personeel”, meldt de directie aan Omroep Zilt.

Onzekerheid voor personeel

CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek laat weten zich zorgen om de 77 medewerkers, wiens baan op de tocht staan. “De mensen weten niet waar ze aan toe zijn. De winkels blijven voorlopig open, maar voor hoelang? En is er nog plek voor ze na een eventuele doorstart? Uiteraard zullen we de medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen en zullen we ze begeleiden van werk naar werk met behulp van onze Regionale Mobiliteitsteams als dat nodig is. Maar eerst zullen ze deze klap moeten verwerken.”

Bakkerij Van der Kloet

Met het faillissement dreigt er een einde te komen aan de 105-jarige geschiedenis van de Friese onderneming. In 1919 startte de familie van der Kloet de eerste bakkerij in Franeker. Na de overname door de familie Van der Veen groeide het bedrijf snel. Momenteel bestaat de onderneming uit een centrale bakkerij in Franeker en vijf eigen winkels in Franeker, St. Annaparochie, Leeuwarden (2) en Dronrijp. Daarnaast bevoorraadt de bakker supermarkten op Vlieland, Terschelling en Ameland, en enkele horecabedrijven en zorginstellingen in de regio op de vaste wal.

Bron: Omroep Zilt / Franeker Actueel / CNV Vakmensen

Altijd op de hoogte blijven?