Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Bakkers in bedrijf_Vlaaikeuring

Ewals, de Echte Bakker uit Tegelen won de Vlaaikeuring 2018. De jury beoordeelde de vlaaien van Ewals unaniem als de beste. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Ewals waren uitmuntend gebakken", zo vatte juryvoorzitter Vries de beoordeling van de winnende vlaaien samen. Bakkerij Heerschap, Roggel belandde op de tweede plaats en Bakkerij Kessels uit Meijel op de derde.

Vlaaikeuring 2018

De vlaaikeuring is een prestigieuze wedstrijd tussen de alle Ambachtelijke bakkers van Limburg. De bakkers zenden twee wedstrijdvlaaien die vervolgens beoordeelt worden door een vakjury. Zij kijken onder andere naar bakaard, bodem, vulling, aroma, smaak en de algemene indruk. Dit jaar waren de wedstrijdvlaaien van 2018 de kruisbessen schuimvlaai en de zwarte pruimenvlaai. Ewals, de Echte Bakker scoorde op alle criteria uitstekend en mag zich daarom een jaar lang de Lekkerste vlaaibakker noemen.

Vruchtenbrood en luxe vlaai

Naast de vlaaikeuring waren er ook nog andere keuringswedstrijden. Zo werden er dit jaar ook vruchtenbrood en luxevlaai gekeurd. Thijs Koolen, De Echte Bakker uit Ell bakte het lekkerste Vruchtenbrood. Vorig jaar bezette Koolen de tweede plaats bij de vlaaikeuring. Hagedoren, De Echte Bakker, Hoensbroek maakte, evenals vorig jaar de beste luxe vlaai.

Bakkersleerlingen

Ook voor bakkersleerlingen was er een wedstrijd. De leerlingen van niveau 1 moesten een abrikozen-kruimelvlaai inleveren. Eline Engemann bakte de beste vlaai en kreeg de eerste plaats. Anouk Crooijmans kreeg de tweede plaats en Senne Strijbosch belandde op de derde plaats. Alledrie volgen hun opleiding bij GildeOpleidingen. De leerlingen van niveau 2 en 3 strijden over een paar weken om de prijzen tijdens een Bake-off wedstrijd.

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Tijdens deze week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. De week startte dit jaar op 6 oktober.

Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...