Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Bakkers in bedrijf_Vlaaikeuring

Ewals, de Echte Bakker uit Tegelen won de Vlaaikeuring 2018. De jury beoordeelde de vlaaien van Ewals unaniem als de beste. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Ewals waren uitmuntend gebakken", zo vatte juryvoorzitter Vries de beoordeling van de winnende vlaaien samen. Bakkerij Heerschap, Roggel belandde op de tweede plaats en Bakkerij Kessels uit Meijel op de derde.

Vlaaikeuring 2018

De vlaaikeuring is een prestigieuze wedstrijd tussen de alle Ambachtelijke bakkers van Limburg. De bakkers zenden twee wedstrijdvlaaien die vervolgens beoordeelt worden door een vakjury. Zij kijken onder andere naar bakaard, bodem, vulling, aroma, smaak en de algemene indruk. Dit jaar waren de wedstrijdvlaaien van 2018 de kruisbessen schuimvlaai en de zwarte pruimenvlaai. Ewals, de Echte Bakker scoorde op alle criteria uitstekend en mag zich daarom een jaar lang de Lekkerste vlaaibakker noemen.

Vruchtenbrood en luxe vlaai

Naast de vlaaikeuring waren er ook nog andere keuringswedstrijden. Zo werden er dit jaar ook vruchtenbrood en luxevlaai gekeurd. Thijs Koolen, De Echte Bakker uit Ell bakte het lekkerste Vruchtenbrood. Vorig jaar bezette Koolen de tweede plaats bij de vlaaikeuring. Hagedoren, De Echte Bakker, Hoensbroek maakte, evenals vorig jaar de beste luxe vlaai.

Bakkersleerlingen

Ook voor bakkersleerlingen was er een wedstrijd. De leerlingen van niveau 1 moesten een abrikozen-kruimelvlaai inleveren. Eline Engemann bakte de beste vlaai en kreeg de eerste plaats. Anouk Crooijmans kreeg de tweede plaats en Senne Strijbosch belandde op de derde plaats. Alledrie volgen hun opleiding bij GildeOpleidingen. De leerlingen van niveau 2 en 3 strijden over een paar weken om de prijzen tijdens een Bake-off wedstrijd.

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Tijdens deze week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. De week startte dit jaar op 6 oktober.

Lees ook
Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Een bakker maakt het verschil met een onovertroffen kwaliteit van zijn gebak en patisserie. De smaak van patisserie gemaakt met vakmanschap en een uitgelezen keuze van fruit doet uw klanten met plezier terugkomen.

‘Hoe richt ik mij meer op kinderen?’

‘Hoe richt ik mij meer op kinderen?’

Ik zie veel ouders met kinderen bij mij in de winkel komen, maar niet in vaste regelmaat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze groep vaker in mijn winkel komt?

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van Choco-lijnoperators...

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

In deze fulltime functie zal je je voornamelijk bezig houden met vervaardiging van groot en klein brood. Je beheerst het gehele traject en spring zo nodig ook bij...