Everbake: perfecte oliebol met Creare-lijn

29 september 2015

DRONTEN - EverBake Capway is één van de grootste fabrikanten van oliebollenlijnen. In 2011 werd door de onderneming het automatisch doorschuifsysteem voor de manden geïntroduceerd. Dit zorgt samen met het manden-retoursysteem voor een compleet geautomatiseerde oliebollenlijn. De nieuwste innovatie is de mobiele Creare voor braderieën en evenementen.

AD Oliebollentest

Directeur Peter Eversdijk: “Onze Creare-oliebollenlijnen leveren topprestaties. Dat blijkt uit de jaarlijkse AD Oliebollentest. In de top-10 van 2014 bakken zeven van deze bakkers met de Creare.” Voordeel is dat de bakker minder personeel nodig. Het automatisch doorschuifsysteem zorgt verder voor een hogere productie en voor een oliebol van constante kwaliteit.

Mobiele kraam

Voor braderieën en evenementen is er nu de speciale Creare-mobiele oliebollenkraam. Ter plaatse haalt men de kap van de aanhangwagen: dan kan een complete oliebollenkraam worden opgebouwd. De kraam bevat een warmte-element, frituurmanden en uitlektafel. De kap is tevens het dak van de kraam.

Constant

De Creare-oliebollenlijn is uitgevoerd in hoogwaardig rvs. In de lijn zorgen de elementen voor een constante warmte-overdracht. Het eerste warmte-element in de bak heeft een krachtiger vermogen. Wanneer het koude deeg in aanraking komt met de olie, heeft dit nagenoeg geen invloed op de olietemperatuur. Hierdoor blijft de olie constant op dezelfde temperatuur, ook tijdens het bakproces.

Meer informatie: www.everbake-capway.nl.

Altijd op de hoogte blijven?