Foto: Tim Bienefelt tijdens World Skills in Kazan

Vanwege het coronavirus verschuift EuroSkills naar januari 2021. Tijdens deze wedstrijden voor mbo-vaktalenten strijden deelnemers uit Europese landen om de titel Beste vakman of vakvrouw van Europa. Tim Bienefelt neemt deel aan deze wedstrijd op het onderdeel Boulangerie.

EuroSkills 2020 vindt plaats van 6 tot en met 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege het coronavirus zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen. 

Tim Bienefelt

Het Nederlandse team voor EuroSkills bestaat uit 26 mbo-vaktalenten die meedoen in 23 verschillende beroepen. Tim Bienefelt doet mee aan het onderdeel Boulangerie. Eerder dit jaar won hij de wedstrijd Boulangerie tijdens Skills Heroes

Het is voor Tim niet de eerste keer dat hij het internationale toneel betreedt. Vorig jaar vertegenwoordigde hij Nederland tijdens World Skills in Kazan. Wij spraken hem na afloop. “Ik zou het iedereen die het vak leuk vindt aanraden om mee te doen aan de skills-wedstrijden”, zei hij na afloop. Tim bewaart goede herinneringen aan zijn deelname aan de World Skills in Kazan. “Dat het zo immens groot was en dat de concurrentie wel erg goed was”, antwoordde hij op de vraag wat hem het meest is bijgebleven.

Na afloop van de wedstrijd zei hij dat hij zich ging voorbereiden op Skills 2020. “Ik wil weer Nederlands kampioen worden en dan naar de Euroskills in Graz.” En dat is gelukt!

Altijd op de hoogte blijven?