Euroskills 2020 verschuift naar 2021

Tim Bienefelt_World Skills

Foto: Tim Bienefelt tijdens World Skills in Kazan

Vanwege het coronavirus verschuift EuroSkills naar januari 2021. Tijdens deze wedstrijden voor mbo-vaktalenten strijden deelnemers uit Europese landen om de titel Beste vakman of vakvrouw van Europa. Tim Bienefelt neemt deel aan deze wedstrijd op het onderdeel Boulangerie.

EuroSkills 2020 vindt plaats van 6 tot en met 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege het coronavirus zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen. 

Tim Bienefelt

Het Nederlandse team voor EuroSkills bestaat uit 26 mbo-vaktalenten die meedoen in 23 verschillende beroepen. Tim Bienefelt doet mee aan het onderdeel Boulangerie. Eerder dit jaar won hij de wedstrijd Boulangerie tijdens Skills Heroes

Het is voor Tim niet de eerste keer dat hij het internationale toneel betreedt. Vorig jaar vertegenwoordigde hij Nederland tijdens World Skills in Kazan. Wij spraken hem na afloop. “Ik zou het iedereen die het vak leuk vindt aanraden om mee te doen aan de skills-wedstrijden”, zei hij na afloop. Tim bewaart goede herinneringen aan zijn deelname aan de World Skills in Kazan. “Dat het zo immens groot was en dat de concurrentie wel erg goed was”, antwoordde hij op de vraag wat hem het meest is bijgebleven.

Na afloop van de wedstrijd zei hij dat hij zich ging voorbereiden op Skills 2020. “Ik wil weer Nederlands kampioen worden en dan naar de Euroskills in Graz.” En dat is gelukt!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkers in de media | Week 12-2023

Bakkers in de media | Week 12-2023

Geen doorstart voor Bakkerij Jonker, tarweprijs blijft dalen en Siemon de Jong stopt met taarten van Abel. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.