European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.

Op 28 maart gaan drie teams de strijd met elkaar aan in voorbereiding op de grote finale van de European Pastry Cup tijdens Sirha Lyon 2023. De drie deelnemende teams zijn Denemarken, Zweden en Verenigd Koninkrijk. Zij worden gedurende 5 uur beoordeeld op het proces van bakken. Dit gebeurt onder het oog van Francois Perret, patisserie-chef bij Ritz Paris en de beste restaurant patisserie-chef van de wereld in 2019.

Op 29 maart vinden de Franse kwalificaties voor de Pastry World Cup plaats op het ‘suiker’-podium in Sirha Europain. Tijdens deze wedstrijden bepalen Frankrijks beste patisserie-chefs wie Frankrijk gaata vertegenwoordigen in de grote finale tijdens Sirha Lyon in 2023.

De deelnemers gaan onder andere aan de slag met chocolade, bevroren en restaurant desserts, en moeten twee sierstukken maken. Een van chocolade en een van suikerwerk.

Sirha Europain stond gepland voor 22 tot en met 25 januari. De organisatie besloot om de vakbeurs uit te stellen naar 26 maart tot en met 29 maart om de gezondheid van exposanten en bezoekers te waarborgen.

Dossiers
Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Er waait een frisse wind door het Patisserie College. De naam van het banketbakkersgilde is gewijzigd en er is een nieuwe koers ingezet. Bovendien verhuisde het Gilde van de Betere Banketbakkers van Leerdam naar Zaandam en gaf Maurits van Geenen de voorzittershamer door aan Jos Lamers.