European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.

Op 28 maart gaan drie teams de strijd met elkaar aan in voorbereiding op de grote finale van de European Pastry Cup tijdens Sirha Lyon 2023. De drie deelnemende teams zijn Denemarken, Zweden en Verenigd Koninkrijk. Zij worden gedurende 5 uur beoordeeld op het proces van bakken. Dit gebeurt onder het oog van Francois Perret, patisserie-chef bij Ritz Paris en de beste restaurant patisserie-chef van de wereld in 2019.

Op 29 maart vinden de Franse kwalificaties voor de Pastry World Cup plaats op het ‘suiker’-podium in Sirha Europain. Tijdens deze wedstrijden bepalen Frankrijks beste patisserie-chefs wie Frankrijk gaata vertegenwoordigen in de grote finale tijdens Sirha Lyon in 2023.

De deelnemers gaan onder andere aan de slag met chocolade, bevroren en restaurant desserts, en moeten twee sierstukken maken. Een van chocolade en een van suikerwerk.

Sirha Europain stond gepland voor 22 tot en met 25 januari. De organisatie besloot om de vakbeurs uit te stellen naar 26 maart tot en met 29 maart om de gezondheid van exposanten en bezoekers te waarborgen.

Dossiers
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.

Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief