Europastry in Oldenzaal opent derde productielijn

Donuts

Europastry breidt verder uit. In december opent de Spaanse producent van donuts en croissants een derde productielijn op bedrijventerrein Jufferbeek in Oldenzaal. Hiermee gaat de donutproductie naar 2 miljoen donuts per dag. Dit meldt Tubantia.

Het is de derde keer in drie jaar tijd dat Europastry een nieuwe productielijn in gebruik neemt. Daardoor steeg de productietijd ongeveer 80 naar 144 uur per week. De laatste uitbreiding vergde een investering van 20 tot 30 miljoen euro. Europastry produceert niet alleen voor de Duitse en Nederlandse markt, maar ook voor de Deense, Zweedse en Tsjechische.

De nieuwe hal lijkt sprekend op de eerste die Europastry op het bedrijventerrein in Oldenzaal neerzette. De nieuwe hal biedt ruimte aan twee productielijnen. De eerste lijn start begin December. Deze gaat gevulde donuts produceren met gelei, jam, chocolade of een aardbeivulling.

Naast de nieuwe productie lijn bouwde Europastry ook een hal voor de opslag van grondstoffen. Deze heeft een oppervlakte van ongeveer 1.800 m2. Daarnaast is de inpakafdeling fors uitgebreid en is er een nieuw vrieshuis dat begin 2018 in gebruik wordt genomen.

Lees ook
Dunkin’ opent vestiging langs A2

Dunkin’ opent vestiging langs A2

De koffie- en donutgigant Dunkin’, opent 28 september een vestiging langs de A2. In de wegrestaurants De Lucht langs de A2 opent Dunkin’ de 22ste vestiging in Nederland.

Donut van Dunkin' verkrijgbaar bij de supermarkt

Donut van Dunkin' verkrijgbaar bij de supermarkt

Dunkin' gaat samenwerken met supermarktketen Jumbo. De donuts van de keten komen in de schappen van deze supermarkt te liggen.

Trends op Horecava 2019

Trends op Horecava 2019

De Horecava van 2019 is weer voorbij. Het waren vier dagen vol inspiratie, innovatie en vermaak. Bakkers in bedrijf was aanwezig en spotte een paar trends. Over het algemeen waren er voor de bakkersbranche geen hele grote innovatieve trends te vinden op de Horecava. Een kleine trend die wel opviel was zoete tapas, miniatuur gebakjes, of taartjes. Bij...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...