Europain 2020: Ondernemen in de bakkersindustrie

Europain 2020

Dé beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs. Dit keer echter in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkerondernemers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

De wereld verandert snel en ook de bakkerij- en banketsector moet mee in deze ontwikkelingen. Niet voor niets richt Europain zich de komende editie op de businesskant van de branche. Europain 2020 biedt ondernemers de kans om nieuwe trends en markten te ontdekken en inspiratie op te doen om de concurrentie een stapje voor te blijven. Naast de beursvloer zelf organiseert Europain hiervoor ook verschillende forums, en zullen er zogenaamde ‘business poles’ te vinden zijn waarin ondernemers advies krijgen van de French National Bakery-pastry Confederation (CNBPF). Nieuw dit jaar zijn ook de business meetings, waarin entrepreneurs voorafgaand aan de beurs een persoonlijke afspraak kunnen maken met exposanten van verschillende projecten om ideeën uit te wisselen en de basis van een eventuele samenwerking te leggen.

Noviteiten
Een andere noviteit is het Europain lab, een pop-upbakkerij waarin de meest recente trends op het gebied van ICT, klantenbeleving en design worden tentoongesteld. Verder is er een Bakery & Snacking podium, waar vooraanstaande bakkers als Jeremy Viale verschillende masterclasses verzorgen waarin zij specifieke know-how geven rond bepaalde thema’s en over etenswaren in diverse dagdelen. Ook is er dit jaar een ‘Sweet creation-podium’, waarin banket-, chocolade- en ijs specialisten hun kennis en expertise delen door middel van workshops. Zowel op het ‘Bakery & Snacking-’ en het ‘Sweet creation-podium’ wordt er speciale aandacht gegeven aan de groene (banket)bakkerij: het suiker-, gluten- en lactosevrij produceren van brood en banket.

Competities
Ten slotte vinden er ook weer verschillende wedstrijden plaats op de beurs. Dit jaar wordt gestreden om de Europese titel Banketbakkerij en de Coupe du monde de la Boulangerie. Hiervoor heeft het team bestaande uit Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels zich gekwalificeerd. Samen met teamcaptain Hans Som zullen zij strijden om de prestigieuze titel. Vrijdag 15 november wordt bekend op welke dag het team aan de slag moet. Houd hiervoor de Facebook-pagina van het Nederlands BoulangerieTeam in de gaten. 

Europain 2020

Foto's: Europain, A. Gallosi

Dossiers
Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Veel bedrijven hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis. Dat geldt ook voor de Nederlandse bakkers. 16 procent ziet de omzet dalen vanaf het moment dat de coronamaatregelen van kracht zijn. Dat blijkt uit het meest onderzoek van Het Bakkerspanel.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...