Europain 2020

Europain

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain weer plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

De komende editie vindt plaats in het hart van Parijs: Porte de Versailles - hal 1. Op de vakbeurs staan meer dan 700 internationale exposanten. De beurs trekt gemiddeld zo'n 65.000 bezoekers naar de Franse hoofdstad.

Wedstrijden
In januari 2020 zal Europain voor het eerst twee bijzondere wedstrijden organiseren. De 'Coupe du Monde de la Boulangerie', of Bakery World Cup, wordt iedere vier jaar tijdens Europain. Van 11 tot 14 januari 2020 zullen twaalf teams bestaande uit drie leden aan deze wedstrijd deelnemen. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor dit WK Boulangerie 2020. In 2016 was Zuid-Korea de winnaar.

Ook de 'Coupe Europe de la Pâtisserie' brengt de beste vertegenwoordigers uit Europa en de rest van de wereld in het vakgebied samen. Deze wedstrijd op 12 en 13 januari vindt na Genève en Turijn voor het eerst in Parijs plaats. Acht teams uit Europa strijden om een ticket voor de grote wereldfinale die op 24 en 25 januari 2021 wordt gehouden als onderdeel van de handelsbeurs Sirha Lyon.

Dossiers
Lees ook
François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

Woensdag 10 maart 2010 werd François Brandt in Parijs uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie sierstukken. Dit tien jarig jubileum laat zijn huidge werkgever het Bakery Institute niet ongemerkt voorbij gaan.

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich over Nederland. Het aantal besmettingen neemt toe en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om indien mogelijk hun medewerkers thuis te laten werken. Ook voor de verschillende evenementen heeft het gevolgen. Organisaties nemen het zekere voor het onzekere en kiezen er voor om hun evenement te verplaatsen of niet door te...

Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...