Esmée van Logchem en Tim Bienefelt winnen Skills Heroes

Tim Bienefelt_World Skills

Foto: Tim Bienefelt tijdens World Skills in Kazan

Esmée van Logchem en Tim Bienefelt hebben de mbo-wedstrijd Skills Heroes gewonnen. Esmée won de patisseriewedstrijd en Tim het onderdeel boulangerie. Voor TIm was het niet de eerste keer op het podium. Vorig jaar won hij de wedstrijd ook en vertegenwoordigde Nederland bij de World Skills in Kazan.

 

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers.  Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in de diverse vakrichtingen. Patissier is een van deze vakrichtingen. Eerst vinden de voorrondes op de eigen school plaats en daarna de kwalificatiewedstrijden. De winnaars van deze wedstrijden gaan met elkaar de strijd aan tijdens Skills The Finals. De winnaar mag zich nationaal kampioen noemen in zijn/haar vakgebied. WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten.

Uitslag Boulanger

 1. Tim Bienefelt - Albeda
 2. Sanne Bokhorst - Zadkine
 3. Nynke Heijenga - Friesland College
 4. Daan Filius - Curio
 5. Koen Tuijn - ROC van Amsterdam
 6. Lise Sleeuwenhoek - ROC Da Vinci College
 7. Gideon Voorwinden - mboRijnland
 8. Berne Joosten - Noorderpoort

Uitslag Patissier

 1. Esmée van Logchem - ROC van Amsterdam
 2. Daimy Stormbroek - Zadkine
 3. Renske Huyben - Summa College
 4. Willemijn Bakker - mboRijnland
 5. Jiska Lobbert - Deltion College
 6. Myrthe van Mourik - Albeda
 7. Belveley Kolkman - ROC van Twente
 8. Pierre van der Zee - Curio
Lees ook
Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Daan Filius, student Boulanger, deed op 3 augustus mee aan een Europese trainingswedstrijd van World Skills waar hij het opnam tegen studenten uit andere Europese landen. Dat deed hij met succes. Hij won de wedstrijd.

Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Skills The Finals 2023 in RAI Amsterdam

Skills The Finals 2023 in RAI Amsterdam

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. WorldSkills Netherlands organiseert het evenement...