Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

9 mei 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

De 30-jarige thuisbakker Enzo uit Amsterdam is de winnaar van de finale van Heel Holland Bakt. Daarmee is hij krijgt hij de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Hij nam het op tegen mede-finalisten Zeinab en Tom.

Enzo bakte voornamelijk vegan en wist de jury keer op keer te imponeren met zijn baksels. Volgens de jury daagde hij zichzelf continu uit en probeerde hij steeds nieuwe technieken. Dat leverde creatieve baksels met verrassende smaken op. In de finale kregen de kandidaten twee opdrachten: een technische opdracht waarbij zes kersjes gemaakt moesten worden en het spektakelstuk: een bruidsbuffet.

In een interview op de website van Heel Holland Bakt beschrijft Enzo Heel Holland Bakt als één grote masterclass van Janny en Robèrt. “Ik nam altijd veel risico met mijn baksels en soms werkte dat, maar soms ook helemaal niet. Robèrt had altijd veel technische feedback en daar ben ik zoveel beter door gaan bakken. Ik dacht; in de finale ga ik gewoon genieten en ontspannen bakken. Bij de jurering begon het langzaam tot me door te dringen dat ik wel eens de winnaar zou kunnen worden.” Hij kijkt terug op zijn avontuur als een grote leerschool, wat hem als persoon sterker heeft gemaakt. "Ik heb geleerd dat ik veel meer in mezelf moet geloven. Ik krijg veel berichten van mensen die het mooi vinden om te zien hoe ik mezelf ben. En dat is ook wat ik wil zijn voor andere mensen, een inspiratie.”

Het gehele interview met Enzo is te vinden op heelhollandbakt.nl.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?