Emile Roemer bakt mee bij Bakkerij Van den Bergh

29 november 2016

SP-fractievoorzitter Emile Roemer bracht onlangs een bezoek aan Bakkerij van den Bergh in Afferden. Dit bezoek vond plaats in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’. Ondernemer Ger van den Bergh heeft Roemer laten zien hoe een heus Brabants Worstenbroodje wordt gemaakt. Daarna ging de SP-voorman zelf met de handen in het deeg, samen met directeur Jan Sander de Bie van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Gertruud van den Bergh: “Roemer vond het tegenvallen, hij dacht dat het gemakkelijker was om een worstenbroodje in elkaar te vouwen. Hij heeft zijn waardering voor het vak uitgesproken en veel begrip getoond voor het ambachtelijke ondernemerschap.”

Bakkerij Van den Bergh

Bakkerij Van den Bergh heeft een lange historie. In het bedrijf worden al bijna 100 jaar vele soorten brood en specialiteiten gebakken. Van den Bergh vertelde vol passie over de geschiedenis van zijn bakkerij, winkels en producten. Jan Sander de Bie: “Het mooiste moment van de dag vond eigenlijk plaats voor het maken van de worstenbroodjes. Aan de keukentafel kwamen politiek en ondernemerschap bij elkaar en werden de uitdagingen die bij het ambachtelijke ondernemerschap komen kijken, besproken.” Gertruud van den Bergh vond het een bijzondere dag: “Het was heel gezellig en ongedwongen. Van tevoren had ik iets in mijn hoofd, maar uiteindelijk liep het helemaal anders en zat iedereen bij ons aan de keukentafel te praten”.

Dag van de Ondernemer

Het bezoek van Emile Roemer aan de Afferdense bakkerij vond plaats in het kader van de eerste ‘Dag van der Ondernemer’, een initiatief van MKB-Nederland. Met diverse activiteiten door het land, waaraan tal van politici hun medewerking verleenden, zet MKB-Nederland ondernemers in het zonnetje. De organisatie roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’.

Altijd op de hoogte blijven?