Elizabeth wint Heel Holland Bakt

15 februari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Omroep Max

De 41-jarige Elizabeth Lopez uit Spijkenisse won 14 februari Heel Holland Bakt. Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden besloten na de spannende finale van het achtste seizoen dat zij de beste thuisbakker was.

De finale begon met de technische opdracht. De finalisten – Elizabeth, Thijs en Eric – moesten een gebakje met een dakje maken, een sloffentaartje met een glazen dakje van isomalt. De drie lagen volgens de jury dicht bij elkaar en de finale-opdracht zou de doorslag geven.

Finale

Voor de finale-opdracht moesten de thuisbakkers een spiegeltaartje, acht luxe eclairs, twaalf hartige koekjes, een showstuk van nougatine, acht bladerdeeggebakjes en vijftien petite crèmekoekjes maken en presenteren in hun eigen gebakkraam. Alles onder het thema liefde. Ze kregen hier in totaal acht uur de tijd voor.

Presentator André van Duin maakt na het juryoverleg de winnaar bekend. Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden kozen voor Elizabeth en prezen onder andere haar techniek en georganiseerde manier van werken. Elizabeth vertelt op de website van Omroep Max dat ze niet helemaal kon geloven dat zij de winnaar was. "André zei dat de winnaar recht voor hem stond en niemand reageerde. Ik stond in het midden, maar had echt geen idee. Pas toen hij ‘mi dushi’ tegen me zei, begreep ik het.

Aruba

Elizabeth werkt in het dagelijks leven als verpleegkundige. Bakken is haar grote hobby. Ze werd geboren in de Dominicaanse Republiek en groeide op op Aruba. Deze roots kwamen ook terug in het programma, onder andere bij de 'Wie ben ik'-taart. “Deze taart staat echt voor wie ik ben, vrolijk, kleurrijk en zoet. Aruba zit nog steeds in mijn hart”, aldus Elizabeth.

Evenals de eerdere winnaar zal ook Elizabeth een bakboek uitbrengen. De verschijningsdatum is nog niet bekend.

Bron: Omroep Max

Altijd op de hoogte blijven?