Eerste onderzoek onder Nederlandse bakkers

website bakkerspanel

Bakkerspanel onderzoekt drie keer per jaar hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. Eén keer per jaar onderzoekt het bureau hoe consumenten tegen bakkers en bakkerijproducten aankijken. Het eerste onderzoek loopt nu en u kunt nog deelnemen.  Dan ontvangt u na afloop de resultaten in uw mailbox.

Bakkerspanel deed al onderzoek onder Belgische bakkers, maar ook in Nederland bleek er behoefte te zijn naar meer informatie. Jeroen Claessens van Bakkerspanel: “De markt is op zoek naar inspiratie en toekomstperspectief. De fabrikanten en leveranciers die ik spreek, zijn zelf geïnteresseerd in meer informatie en ze willen de bakkers ook helpen aan inzichten. Verder zijn veranderende consumentenwensen en verwachtingen die jonge bakkers hebben van moderne bedrijfsvoering redenen om die verandering in gang te zetten. Hier is kennis rechtstreeks uit de markt voor nodig.”

Ontvang nuttige tips

Het eerste onderzoek – met een nadruk op viennoiserie en hartige producten – loopt inmiddels. Claessens: “We hebben nu zo’n 250 reacties binnen en we zouden graag minimaal 300 ingevulde vragenlijsten hebben om een zo goed mogelijk beeld te kunnen schetsen.”

Bakkers die deelnemen ontvangen na afloop van het onderzoek een e-mailnieuwsbrief waarin resultaten uit de enquêtes onder bakkers en consumenten worden vertaald naar nuttige tips voor hun zaak. “Dan moet je denken aan tips om klanten via sociale media naar hun zaak te trekken, hoe de bakker zich kan onderscheiden van andere bakkers en de retail, maar ook hoe zij slimmer kunnen werken, waardoor het werk aantrekkelijker wordt.”

Meedoen aan het onderzoek kan nog: http://bit.ly/EnquêteHetNederlandsBakkerspanel. Meer informatie over de onderzoeken van Bakkerspanel en de uitkomsten staat ook op de gloednieuwe website.

Meer achtergrond over Bakkerspanel kun je nalezen in dit artikel dat we hier eerder over publiceerden.

Lees ook
Onderzoek wijst uit: dit zijn de drie grootste uitdagingen voor bakkers

Onderzoek wijst uit: dit zijn de drie grootste uitdagingen voor bakkers

De drie grootste uitdagingen voor de bakkers zijn het aantrekken van nieuwe klanten, verhogen van het rendement en het onderscheidend vermogen ten opzicht van der supermarkt. Deze resultaten zijn afkomstig uit de eerste meting van Het Nederlands Bakkerspanel waaraan 306 bakkers hebben deelgenomen. Tegelijkertijd zijn 305 Belgische bakkers bevraagd over...

Resultaten online onderzoek ‘Investeren in leren’

Resultaten online onderzoek ‘Investeren in leren’

De ontwikkelingen in de bakkerijbranche gaan razendsnel. Wat doen ondernemers en medewerkers eigenlijk om op de hoogte te blijven? Investeren zij juist wel of niet in ontwikkeling? Om dit te onderzoeken voerden de ‘sociale partners van de bakkerijsector’ eind 2018 een online onderzoek uit, in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie...

Het Nederlands Bakkerspanel inspireert

Het Nederlands Bakkerspanel inspireert

Begin 2018 startte het Belgisch Bakkerspanel met het doel kennis te verzamelen en te delen om de ambachtelijke bakkers nu en in de toekomst te helpen om hun bedrijven (nog) succesvoller te maken.Samen met Het Nederlands Kokspanel van GROUP7 en een aantal voorstaande fabrikanten wordt nu ook in Nederland een dergelijk panel opgestart. Vanaf juni 2019...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...