Eerste onderzoek onder Nederlandse bakkers

website bakkerspanel

Bakkerspanel onderzoekt drie keer per jaar hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. Eén keer per jaar onderzoekt het bureau hoe consumenten tegen bakkers en bakkerijproducten aankijken. Het eerste onderzoek loopt nu en u kunt nog deelnemen.  Dan ontvangt u na afloop de resultaten in uw mailbox.

Bakkerspanel deed al onderzoek onder Belgische bakkers, maar ook in Nederland bleek er behoefte te zijn naar meer informatie. Jeroen Claessens van Bakkerspanel: “De markt is op zoek naar inspiratie en toekomstperspectief. De fabrikanten en leveranciers die ik spreek, zijn zelf geïnteresseerd in meer informatie en ze willen de bakkers ook helpen aan inzichten. Verder zijn veranderende consumentenwensen en verwachtingen die jonge bakkers hebben van moderne bedrijfsvoering redenen om die verandering in gang te zetten. Hier is kennis rechtstreeks uit de markt voor nodig.”

Ontvang nuttige tips

Het eerste onderzoek – met een nadruk op viennoiserie en hartige producten – loopt inmiddels. Claessens: “We hebben nu zo’n 250 reacties binnen en we zouden graag minimaal 300 ingevulde vragenlijsten hebben om een zo goed mogelijk beeld te kunnen schetsen.”

Bakkers die deelnemen ontvangen na afloop van het onderzoek een e-mailnieuwsbrief waarin resultaten uit de enquêtes onder bakkers en consumenten worden vertaald naar nuttige tips voor hun zaak. “Dan moet je denken aan tips om klanten via sociale media naar hun zaak te trekken, hoe de bakker zich kan onderscheiden van andere bakkers en de retail, maar ook hoe zij slimmer kunnen werken, waardoor het werk aantrekkelijker wordt.”

Meedoen aan het onderzoek kan nog: http://bit.ly/EnquêteHetNederlandsBakkerspanel. Meer informatie over de onderzoeken van Bakkerspanel en de uitkomsten staat ook op de gloednieuwe website.

Meer achtergrond over Bakkerspanel kun je nalezen in dit artikel dat we hier eerder over publiceerden.

Lees ook
Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Veel bedrijven hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis. Dat geldt ook voor de Nederlandse bakkers. 16 procent ziet de omzet dalen vanaf het moment dat de coronamaatregelen van kracht zijn. Dat blijkt uit het meest onderzoek van Het Bakkerspanel.

Bakkerspanel start nieuwe enquête

Bakkerspanel start nieuwe enquête

Het Bakkerspanel onderzoekt regelmatig hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. Inmiddels is er een nieuwe enquête gestart in zowel Nederland als België. Bakkerspanel vraagt bakkers om deze invulling.

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Wetenschappers van het Britse onderzoeksinstituut Rothamsted Research hebben ontdekt welke genen in graan verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid vezels in bloem. Daarmee ligt de weg open voor de ontwikkeling van een graansoort waar vezelrijk witbrood van gemaakt kan worden. Dat voedingsvezels belangrijk zijn voor de gezondheid is bij consumenten...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...