Eerste lichting patisserietalenten Summa zwaait af

24 juni 2016

EINDHOVEN - De eerste lichting studenten Patisserie van het Summa College, afdeling Brood & Banket in Eindhoven, zwaait binnenkort af. De Proeve van Bekwaamheid is achter de rug. Het examen bestond uit het maken van een showtafel met verschillende producten en een showstuk. De examencommissie beoordeelde de tafels.

Veel werk

De veertien studenten die examen deden, hadden veel werk van hun Proeve van Bekwaamheid. Martien Verheijen, docent bij Summa Brood & Banket zegt daarover: “Twee dagen lang zijn de studenten in de weer geweest om een complete showtafel inclusief showstuk neer te zetten. Het thema dat in de stukken is verwerkt, hebben de studenten zelf gekozen.”

Talenten

De eerste lichting patissiers die bij Summa afstudeert is erg talentvol, vindt Verheijen. “We hebben meerdere toppers in huis. Sanne Traa won bij de Gouden Gard de Talentenprijs én de Consumentenprijs. Ralisha van der Velden maakte de lekkerste bonbon van Nederland en in 2015 werd Lisa Matthijssen eerste bij zowel het Nederlands kampioenschap Jeugdwedstrijden voor de bakkerij als bij de mbo-jeugdvakwedstrijden.”

Altijd op de hoogte blijven?