Eerste lichting afgestudeerden Bakkerijschool India

eerste-afgestudeerden-bakkerijschool-india

ZEVENBERGEN – De eerste lichting studenten van Bakkerijschool India heeft de diploma´s in ontvangst genomen. De 16 kansarme jongeren hebben een intensieve, tweejarige opleiding gevolgd aan de non-profit bakkerijschool van Puratos India te Nirva Mumbai. Beginnend met de basisvaardigheden op het gebied van brood en banket, hebben deze studenten zich ontwikkeld tot professionals in brood, patisserie, suikerwerk en chocolade.

Van student naar werknemer

Het hoge niveau van de opleiding wordt onderschreven door het feit dat alle studenten reeds een baan hebben gevonden bij topbedrijven als Sassy Spoon, Boulangier, Oven Fresh, Indulge en Cakes&Coffee. Volgens Chef Phebe Almedia van Indulge zijn de studenten die van deze opleiding afkomen stuk voor stuk goed getraind, goed geïnformeerd en positief ingesteld. Daarnaast wordt het sociale aspect ook gedragen door de verschillende werkgevers. En ook Puratos zelf heeft maar liefst drie van de studenten in dienst genomen.

Lokaal partnerschap als bedrijfsfilosofie

Zoals in alle landen waar de economie sterk groeit, veranderen consumentenbehoeften snel. Dit resulteert in een toenemende vraag naar bakkerijproducten maar het aanbod blijft achter door het gebrek aan geschoold personeel. Dit en het feit dat Puratos maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft Puratos doen besluiten deze Bakkerijschool op te zetten. Naast de school in India beschikt ook Brazilië inmiddels over een dergelijk opleidingsinstituut. Ook hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot professionele bakkers. In december van dit jaar zullen ook daar de eerste diploma´s uitgereikt gaan worden.

Volgende stap

Het succes van de bakkerijscholen in India en Brazilië heeft Puratos doen besluiten om dit initiatief nog verder uit te rollen. De volgende stap is dan ook een bakkerijschool in Mexico.

Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Wat ga je doen?Wij zijn voor deze bakkerij op zoek naar een enthousiaste broodbakker met passie voor het vak. De functie is voor de lange termijn. Je zal afwisselend...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn we per februari 2020 op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...