Eerste lichting afgestudeerden Bakkerijschool India

ZEVENBERGEN – De eerste lichting studenten van Bakkerijschool India heeft de diploma´s in ontvangst genomen. De 16 kansarme jongeren hebben een intensieve, tweejarige opleiding gevolgd aan de non-profit bakkerijschool van Puratos India te Nirva Mumbai. Beginnend met de basisvaardigheden op het gebied van brood en banket, hebben deze studenten zich ontwikkeld tot professionals in brood, patisserie, suikerwerk en chocolade.

Van student naar werknemer

Het hoge niveau van de opleiding wordt onderschreven door het feit dat alle studenten reeds een baan hebben gevonden bij topbedrijven als Sassy Spoon, Boulangier, Oven Fresh, Indulge en Cakes&Coffee. Volgens Chef Phebe Almedia van Indulge zijn de studenten die van deze opleiding afkomen stuk voor stuk goed getraind, goed geïnformeerd en positief ingesteld. Daarnaast wordt het sociale aspect ook gedragen door de verschillende werkgevers. En ook Puratos zelf heeft maar liefst drie van de studenten in dienst genomen.

Lokaal partnerschap als bedrijfsfilosofie

Zoals in alle landen waar de economie sterk groeit, veranderen consumentenbehoeften snel. Dit resulteert in een toenemende vraag naar bakkerijproducten maar het aanbod blijft achter door het gebrek aan geschoold personeel. Dit en het feit dat Puratos maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft Puratos doen besluiten deze Bakkerijschool op te zetten. Naast de school in India beschikt ook Brazilië inmiddels over een dergelijk opleidingsinstituut. Ook hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot professionele bakkers. In december van dit jaar zullen ook daar de eerste diploma´s uitgereikt gaan worden.

Volgende stap

Het succes van de bakkerijscholen in India en Brazilië heeft Puratos doen besluiten om dit initiatief nog verder uit te rollen. De volgende stap is dan ook een bakkerijschool in Mexico.

Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje is de broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt. Zij leveren de komende drie jaar het brood voor dit jaarlijkse evenement.