Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Ondernemersacademie Food opening

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. En als ze vlees eten dan willen ze kwaliteit. Vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad, het liefst in de eigen regio. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. En dat geldt niet alleen voor slagers. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.

Daarom zette de vleesbranche een project op, de Ondernemersacademie Food. Hier kunnen (zij-)instromers
een opleiding volgen waarmee ze ondernemer kunnen worden van een versspeciaalzaak. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte 26 november de officiële opening van deze opleiding. De eerste elf deelnemers hebben nu de opleiding afgerond.

“Als je op de nieuwe trends wilt inspelen – en dat lijkt me noodzakelijk – dan zijn de komende 10 jaar 500 nieuwe brancheondernemers nodig”, aldus Astrid van Hest, programmamanager Ondernemersacademie Food. “De elf mensen die nu net geslaagd zijn, volgen hun passie. En dat doen ze met lef.”

De tweede groep gaat in september 2019 van start. De Ondernemersacademie Food is druk bezig met de wervind van nieuwe kandidaten en de eerste assessments staan gepland.

Dossiers
Lees ook
Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

U ziet het zelf ook wel, bij de ambachtelijke bakker of in de supermarkt: koolhydraatarm, lactosevrij en vegan brood en banket zijn populair.

Vergoeding studiekosten door werkgever

Vergoeding studiekosten door werkgever

Studiekosten voor de ondernemer of zijn medewerkers zijn aftrekbaar van de fiscale winst. Dit resulteert in een belastingaftrek van 35 tot 40 procent.

Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Net als in andere ambachtelijke sectoren ontstaat er in de bakkersbranche een nijpend tekort aan medewerkers. Hoe houden we het bakkersvak aantrekkelijk voor nieuwe aanwas? En hoe behouden we studenten voor de sector? Bakkers in bedrijf wisselt hierover om te beginnen van gedachten met Martin van Kommer, docent brood en banket bakken aan de Rijn IJssel...