Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Ondernemersacademie Food opening

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. En als ze vlees eten dan willen ze kwaliteit. Vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad, het liefst in de eigen regio. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. En dat geldt niet alleen voor slagers. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.

Daarom zette de vleesbranche een project op, de Ondernemersacademie Food. Hier kunnen (zij-)instromers
een opleiding volgen waarmee ze ondernemer kunnen worden van een versspeciaalzaak. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte 26 november de officiële opening van deze opleiding. De eerste elf deelnemers hebben nu de opleiding afgerond.

“Als je op de nieuwe trends wilt inspelen – en dat lijkt me noodzakelijk – dan zijn de komende 10 jaar 500 nieuwe brancheondernemers nodig”, aldus Astrid van Hest, programmamanager Ondernemersacademie Food. “De elf mensen die nu net geslaagd zijn, volgen hun passie. En dat doen ze met lef.”

De tweede groep gaat in september 2019 van start. De Ondernemersacademie Food is druk bezig met de wervind van nieuwe kandidaten en de eerste assessments staan gepland.

Dossiers
Lees ook
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.