Eerste editie Sigep China in april 2023

16 maart 2022 Redactie Food

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep, de Italiaanse vakbeurs voor ijs, patisserie, chocolade en koffie, vindt jaarlijks plaats in Rimini, Italië. Organisaties Italian Exhibition Group (IEG) en Koelnmesse gaan samenwerken om de beurs uit te breiden naar meerdere locaties wereldwijd. De eerste stap van de uitbreiding is Sigep China. De Chinese beurs vindt tegelijkertijd plaats met Anufood China, een belangrijke voedselbeurs in Zuid-China van Koelnmesse.

“Met deze overeenkomst versterkt Sigep zijn missie als vaandeldrager van Made in Italy-voedselproducten in de wereld. Beginnend in China, de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Italiaanse export”, zegt Corrado Peraboni, CEO van IEG. Made in Italy-producten bereikten in Beijing in 2021 een omzet van 500 miljard euro, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Koelnmesse-directeur en CEO Gerald Böse: “Sigep China stelt ons in staat om onze Chinese klanten een breed scala aan diensten aan te bieden en om het contact met hen te versterken.”

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?