Eerste editie Sigep China in april 2023

Persconferentie Sigep China

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep, de Italiaanse vakbeurs voor ijs, patisserie, chocolade en koffie, vindt jaarlijks plaats in Rimini, Italië. Organisaties Italian Exhibition Group (IEG) en Koelnmesse gaan samenwerken om de beurs uit te breiden naar meerdere locaties wereldwijd. De eerste stap van de uitbreiding is Sigep China. De Chinese beurs vindt tegelijkertijd plaats met Anufood China, een belangrijke voedselbeurs in Zuid-China van Koelnmesse.

“Met deze overeenkomst versterkt Sigep zijn missie als vaandeldrager van Made in Italy-voedselproducten in de wereld. Beginnend in China, de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Italiaanse export”, zegt Corrado Peraboni, CEO van IEG. Made in Italy-producten bereikten in Beijing in 2021 een omzet van 500 miljard euro, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Koelnmesse-directeur en CEO Gerald Böse: “Sigep China stelt ons in staat om onze Chinese klanten een breed scala aan diensten aan te bieden en om het contact met hen te versterken.”

Dossiers
Lees ook
Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Japans ijs dat nauwelijks smelt

Japans ijs dat nauwelijks smelt

Een Japanse ijsmaker ontdekte bij toeval ijs dat heel traag smelt. Door rijstbloem toe te voegen wordt het smeltproces vertraagd, meldt dagblad Trouw.