Eerste editie Sigep China in april 2023

Persconferentie Sigep China

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep, de Italiaanse vakbeurs voor ijs, patisserie, chocolade en koffie, vindt jaarlijks plaats in Rimini, Italië. Organisaties Italian Exhibition Group (IEG) en Koelnmesse gaan samenwerken om de beurs uit te breiden naar meerdere locaties wereldwijd. De eerste stap van de uitbreiding is Sigep China. De Chinese beurs vindt tegelijkertijd plaats met Anufood China, een belangrijke voedselbeurs in Zuid-China van Koelnmesse.

“Met deze overeenkomst versterkt Sigep zijn missie als vaandeldrager van Made in Italy-voedselproducten in de wereld. Beginnend in China, de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Italiaanse export”, zegt Corrado Peraboni, CEO van IEG. Made in Italy-producten bereikten in Beijing in 2021 een omzet van 500 miljard euro, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Koelnmesse-directeur en CEO Gerald Böse: “Sigep China stelt ons in staat om onze Chinese klanten een breed scala aan diensten aan te bieden en om het contact met hen te versterken.”

Dossiers
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.