Eerste editie 'Breng de nacht door met je bakker'

LEEUWARDEN - In de nacht van 2 op 3 oktober heeft de eerste editie van ‘Breng de nacht door met je bakker’ plaatsgevonden. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) nodigde (banket)bakkers uit deze nacht de deuren van hun bedrijf te openen voor de consument. Zij ondersteunden dit initiatief met radioreclame en promotiemateriaal. Bakkers reageerden terughoudend, maar de consumenten waren enthousiast, zo stelt de stichting.

  • Grote belangstelling
  • “Consumenten willen graag weten waar hun eten vandaan komt, hoe het wordt bereid en wie het voor hen klaarmaakt. Daarom spoorden wij brood- en banketbakkers aan om de deuren van hun bedrijf wijd open te zetten in de nacht van 2 op 3 oktober.” Volgens de stichting gaven niet heel veel bakkers gehoor aan de oproep. “Om uiteenlopende redenen”, stelt de stichting.  “Maar duizenden consumenten bleken daarentegen enthousiast”, weet Sandra Pluim, coördinator SAB. “Sinds de radiocommercials over ‘Breng de nacht door met je bakker’ te horen waren op Radio 10 en 100% NL, heb ik meer dan driehonderd reacties van consumenten gehad. De meeste mensen vroegen welke bakkerij bij hen in de buurt deelnam. Sommigen bleken bereid om drie kwartier te rijden als dat de dichtstbijzijnde bakker was.” “Mensen vinden het leuk om hun kinderen of kleinkinderen een ambachtelijk bedrijf te laten zien”, vervolgt Pluim. “Maar ik heb ook veel leerlingen gesproken of geïnteresseerden in het bakkersvak, die graag willen weten wat het werk in de bakkerij nu precies inhoudt.”
  • Open Huis
  • De deelnemende bakkerijen mochten zelf weten hoe zij het Open Huis invulden. “Er zijn rondleidingen gegeven en demonstraties van vaktechnieken, workshops en proeverijen.” De SAB en de consumenten hopen dat ‘Breng de nacht door met je bakker’ voortaan ieder jaar plaats kan vinden. “Consumenten willen hun vragen kunnen stellen en de kennis van vakmensen ervaren. Een kijkje achter de schermen van een bakkerij is daarom een prachtige kans om ons ambacht de aandacht te schenken die het verdient en de klant optimaal te verleiden. Dit jaar stonden veel consumenten voor een dichte deur. Ik hoop dat we volgend jaar niemand hoeven teleurstellen.”
Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Wees transparant

Wees transparant

Sinds 1 juli is na jaren van vergaderen en overleg het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. De wetgeving is aangepast om consumenten meer duidelijkheid te geven over al onze broodsoorten. Gebleken is dat die transparantie voorheen soms wat ver te zoeken was. Een speltbrood bevatte bijvoorbeeld slechts een paar procent spelt en een donker...

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

Het gaat niet goed met de coronacijfers. Het aantal besmettingen neemt sterk toe en ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom roepen VNO-NCW en MKB-Nederland hun leden op om er alles aan te doen om een tweede lockdown te voorkomen.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...