Eerste Bakfestival van Nederland in MECC Maastricht

8 februari 2017

MAASTRICHT - Vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober vindt in MECC Maastricht ‘Bakfestival’ plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast krijgen producenten, leveranciers en distributeurs de kans hun producten en diensten aan duizenden bakfanaten te tonen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich oriënteren op alles wat er op bakgebied te vinden is en krijgen ze de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Edwin Klaasen, oprichter en eigenaar van Desemenzo en auteur van 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' en toppatissier Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, hebben zich als ambassadeur aan het evenement verbonden.

hidde-de-brabander-200x300 edwin-klaassen-235x300 Vakexperts met een missie

Zowel Edwin Klaasen als Hidde de Brabander twijfelde geen moment toen ze gevraagd werden om ambassadeur te worden. Allebei hebben zij kennisoverdracht als missie en zijn ze actief als columnist, schrijver van boeken, gastdocent bij verschillende opleidingen en in het geven van workshops. Als ambassadeur adviseren zij de organisatie over de programmering en helpen zij om de masterclasses, workshops en andere onderdelen verder te ontwikkelen. Concept director Evelien Bouten: "We zijn enorm trots en blij dat Edwin en Hidde zo enthousiast zijn over dit evenement. Zij gaan met ons het concept verder perfectioneren en meedenken over de invulling van het programma. Samen met deze experts gaan we de crème de la crème naar Maastricht halen en zorgen voor een geweldige line-up. En natuurlijk zijn Edwin en Hidde zelf ook drie dagen actief tijdens de vele demo’s en workshops."

Co-productie

Bakfestival is een co-productie van MECC Maastricht en EvelienWerkt! De keuze voor Maastricht als locatie van Bakfestival was niet voor niets, aldus Evelien: "Maastricht profileert zich als dé bak- en vlaaistad van Nederland en bovendien ligt de stad dichtbij België en Duitsland, waar onze doelgroep zich ook bevindt. Na een aantal goede gesprekken met Rob van de Wiel en Frank Mimpen van MECC Maastricht hebben wij afgelopen november definitief besloten dat het MECC de perfecte locatie is voor Bakfestival."

 

Altijd op de hoogte blijven?