Een leven lang leren met HAS Bedrijfsopleidingen

12 mei 2025 Redactie Food HAS Bedrijfsopleidingen Food
CURSUSSEN | Wil je je foodkennis verrijken? HAS Bedrijfsopleidingen start weer met cursussen en workshops in september, oktober en november. Bekend is de cursus Bakkerijtechnologie, maar ontdek ook de nieuwe korte cursus Basis Microbiologie, inleiding in plantaardige eiwitten en de cursus Productontwikkeling aan voor professionals die streven naar innovatie.

Cursus Bakkerijtechnologie

Start: 11 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.
De cursus bestaat uit: 14 bijeenkomsten en twee practica.

Aanmelden

Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen

Start: 9 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: basisprincipes van microbiologie en voedselbederf, verschil bederf en voedselveiligheid, pathogenen, bederforganismen, interpretatie van microbiologische analyses, praktische handvaten voor microbiële risico's en practica.
De cursus bestaat uit: 6 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum.

Aanmelden

Cursus Productontwikkeling van Voedingsmiddelen

Start: 18 november 2025
Onderwerpen bij deze cursus
: productontwikkeling, innovatie, strategische marketing, ideeën, concept, haalbaarheid, ingrediënten, sensoriek, implementatie en receptuurontwikkeling. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in productontwikkeling en verantwoorde keuzes wil maken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsmiddel.
De cursus bestaat uit: 10 theoriebijeenkomsten en drie practica.

Aanmelden

Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

Start: 30 september 2025
De onderwerpen in deze workshop
: functies van eiwitten in voedingsmiddelen, verschillen tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, technologische functionaliteiten, kostenindicatie per type eiwit, vervanging van dierlijke eiwit naar hybride producten, welke plantaardige eiwitten zijn geschikt gelet op smaak, textuur en functionaliteit en een practicum waarbij je zelf aan de slag gaat met diverse plantaardige eiwitten.
De workshop duurt: één dag.

Aanmelden

 

Altijd op de hoogte blijven?