
Cursus Bakkerijtechnologie
Start: 11 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.
De cursus bestaat uit: 14 bijeenkomsten en twee practica.
Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen
Start: 9 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: basisprincipes van microbiologie en voedselbederf, verschil bederf en voedselveiligheid, pathogenen, bederforganismen, interpretatie van microbiologische analyses, praktische handvaten voor microbiële risico's en practica.
De cursus bestaat uit: 6 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum.
Cursus Productontwikkeling van Voedingsmiddelen
Start: 18 november 2025
Onderwerpen bij deze cursus: productontwikkeling, innovatie, strategische marketing, ideeën, concept, haalbaarheid, ingrediënten, sensoriek, implementatie en receptuurontwikkeling. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in productontwikkeling en verantwoorde keuzes wil maken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsmiddel.
De cursus bestaat uit: 10 theoriebijeenkomsten en drie practica.
Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten
Start: 30 september 2025
De onderwerpen in deze workshop: functies van eiwitten in voedingsmiddelen, verschillen tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, technologische functionaliteiten, kostenindicatie per type eiwit, vervanging van dierlijke eiwit naar hybride producten, welke plantaardige eiwitten zijn geschikt gelet op smaak, textuur en functionaliteit en een practicum waarbij je zelf aan de slag gaat met diverse plantaardige eiwitten.
De workshop duurt: één dag.