IJs

Een ijsje kopen bij de boer

25 juni 2021 Pixabay
Foto: Pixabay

Lokaal is een trend. Steeds meer boeren verkopen hun producten via een boerderijwinkel rechtstreeks aan de consument. Jannette en Laurens den Boer van IJsboerderij den Boer maken dagelijks vers boerenijs. RTV Rijnmond ging bij hen langs en maakte een reportage. 

Op de boerderij van Janette en Laurens in Giessenburg lopen zo'n 125 melkkoeien. Ze pasteuriseren de verse melk en voegen daar suiker en melkpoeder aan toe. Dit is de basis voor ijs. Ze maken roomijs, yoghurtijs en sorbetijs met Italiaanse ingrediënten en vers fruit. Ze verkopen het ijs niet alleen op het erf, maar leveren ook aan de horeca.

In reportage van RTV Rijnmond vertellen ze dat ze de ijswinkel niet alleen hebben vanwege de extra inkomsten, maar ook voor de waardering. Bekijk hieronder de reportage. 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?