Een duurzame beursstand voor Emondt KMI

Emondt KMI_PB Bakkersvak

Emondt KMI Fresh Food Interiors koos dit jaar voor duurzaamheid op Bakkersvak. Het bedrijf koos voor een 'circulaire' stand zonder eetbare producten.

Normaal gesproken bouwt Emondt KMI een compleet winkelconcept op de beursvloer met onder andere gekoelde toonbanken, broodrekken, zelfbedieningspresentaties en verlichting. Alles in eigen beheer en volledig met producten gevuld, altijd een geweldige productbeleving.

Voedselverspilling

"Vorig jaar zijn we kritisch gaan kijken naar de grote afvalberg van de producten na afloop van de beursdagen" vertelt Yvonne Roerink van Emondt KMI. Ze raakten er van overtuigd dat het niet meer passend is om eetbare producten, in dit geval brood en banket, alleen voor beursdagen als decoratie te gebruiken.

Nederlandse consumenten gooien jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo voedsel weg ter waarde van 2,4 miljard euro. Voedselverspilling is niet alleen een kwestie van eten en geld weggooien. Het veroorzaakt ook onnodige milieuschade en roept morele vragen op zoals: waarom gooien we hier zoveel weg terwijl elders op de wereld 870 miljoen mensen met een rammelende maag gaan slapen? 

Energie neutraal

Emondt KMI is voortdurend bezig om vernieuwende en energiebesparende installaties voor koelen en vriezen voor hun klanten te ontwerpen. Zo wil het bedrijf een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving en is er voor de ondernemers een besparing van zeker 20 procent te realiseren.

Het bedrijfspand in Enschede is energie neutraal verbouwd, Binnenkort worden daar de zonnepanelen op het dak geplaatst. Hier sluit het nieuwe beursontwerp voor de Bakkersvak op aan. De stand is niet alleen in de nieuwe huisstijl, maar ook circulair. Dat betekent dat de houten wanden worden hergebruikt, de toonbanken zijn gemaakt en verkocht in opdracht van klanten en hergebruik van verlichting, meubilair en tapijt.

 

Voedselbank

Emondt KMI Voedselbank_PB Bakkersvak

In plaats van de stand te vullen met eetbare producten, schonk Emondt KMI maandag 18 maart een bedrag  aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Van dit bedrag kunnen 200 gezinnen 1 week lang eten! De heer Ruud Gardenbroek (voorzitter) en mevrouw Fredy de Graaf ontvingen de cheque uit handen van Yvonne Roerink bij Emondt KMI in Enschede.

Roerink besluit: "Niet alleen op de beurs, maar ook bij onze medewerkers werd het idee zeer positief ontvangen. Het past bij ons en bij wat we doen, we proberen de hele dag met onze kennis vernieuwende èn duurzame projecten te ontwikkelen voor onze klanten. Of het nu om een nieuwe verswinkel, koel/vriesinstallatie of een klimaatinstallatie gaat, zo kunnen ook wij bijdragen aan een energiezuinige en duurzame toekomst …. en dat voelt goed!"

Dossiers
Lees ook
Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars,...

Vakmanschap, de beste grondstoffen en een duurzaam proces

Vakmanschap, de beste grondstoffen en een duurzaam proces

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar en koos een mooi thema om dat te vieren: Grip op Grondstoffen. De eerste bijeenkomst van het jaar vond plaats bij Bakkerij van Vessem van Jos Huijbregts in Haarlem. Een uitgesproken keuze, want een bakker met een duidelijke mening: “Wij zijn in de afgelopen jaren door grondstoffenleveranciers...

SIAL presenteert de toekomst van food

SIAL presenteert de toekomst van food

Eens in de twee jaar draait alles bij SIAL – de grootste foodbeurs van de wereld – vijf dagen lang om innovaties. De beurs biedt met het Future Lab, de Innovation Awards en Alter’Native Foods veel inspiratie voor mensen die met voeding hun brood verdienen. Op het gebied van brood was er één innovatie te zien: ‘Eat...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.