Echte Bakkers bakken 4000 oliebollen

11 november 2015

LEEUWARDEN - In samenwerking met lokale Zonnebloemafdelingen, bakken enkele Echte Bakkers uit Limburg en Brabant op 11 en 30 november ruim 4000 oliebollen. Lokale Zonnebloemafdelingen verspreiden deze oliebollen over deelnemers en vrijwilligers in de regio.

  • Initiatief
  • “We willen het bakken van onze oliebol, ‘de Echte oliebol’, combineren met een goed initiatief voor de samenleving”, legt één van de initiatiefnemers, Joep Gommans, uit. “Ik kende de Zonnebloem goed, omdat mijn oma tot haar 86e vrijwilligster is geweest. Wij gaan voor een glimlach op 4000 gezichten. De grote hoeveelheid positieve reacties en blije emoties in 2013 en 2014 heeft ons diep geraakt en motiveert ons om door te gaan”, aldus Gommans. Daarom roept Gommans ook andere Echte Bakkers op om in 2016 mee te doen aan dit initiatief. “Het zou toch geweldig zijn als we dit succes kunnen voortzetten en volgend jaar een lach kunnen toveren op 25.000 gezichten.”
  • Samenwerking

In 2013 namen enkele Echte Bakkers en de Zonnebloem in Noord- en Midden Limburg het initiatief voor een langdurige samenwerking. Inmiddels groeit het initiatief verder en worden er in de maand november 4000 oliebollen uitgedeeld aan de achterban van enkele Zonnebloemafdelingen. “Er worden lekkernijen uitgereikt aan lokale Zonnebloemafdelingen”, vertelt Gommans. De deelnemende bakkers zijn Fleuren uit Maasniel, Gommans uit Sevenum, Martens uit Sittard en van de Mortel uit Erp. Dit jaar zullen Zonnebloemafdelingen uit de omgeving Horst aan de Maas, Peel en Maas, Roermond, Sittard, en Erp de Echte Oliebollen gaan ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven?