Echte Bakkers bakken 4000 oliebollen

Oliebol

LEEUWARDEN - In samenwerking met lokale Zonnebloemafdelingen, bakken enkele Echte Bakkers uit Limburg en Brabant op 11 en 30 november ruim 4000 oliebollen. Lokale Zonnebloemafdelingen verspreiden deze oliebollen over deelnemers en vrijwilligers in de regio.

  • Initiatief
  • “We willen het bakken van onze oliebol, ‘de Echte oliebol’, combineren met een goed initiatief voor de samenleving”, legt één van de initiatiefnemers, Joep Gommans, uit. “Ik kende de Zonnebloem goed, omdat mijn oma tot haar 86e vrijwilligster is geweest. Wij gaan voor een glimlach op 4000 gezichten. De grote hoeveelheid positieve reacties en blije emoties in 2013 en 2014 heeft ons diep geraakt en motiveert ons om door te gaan”, aldus Gommans. Daarom roept Gommans ook andere Echte Bakkers op om in 2016 mee te doen aan dit initiatief. “Het zou toch geweldig zijn als we dit succes kunnen voortzetten en volgend jaar een lach kunnen toveren op 25.000 gezichten.”
  • Samenwerking

In 2013 namen enkele Echte Bakkers en de Zonnebloem in Noord- en Midden Limburg het initiatief voor een langdurige samenwerking. Inmiddels groeit het initiatief verder en worden er in de maand november 4000 oliebollen uitgedeeld aan de achterban van enkele Zonnebloemafdelingen. “Er worden lekkernijen uitgereikt aan lokale Zonnebloemafdelingen”, vertelt Gommans. De deelnemende bakkers zijn Fleuren uit Maasniel, Gommans uit Sevenum, Martens uit Sittard en van de Mortel uit Erp. Dit jaar zullen Zonnebloemafdelingen uit de omgeving Horst aan de Maas, Peel en Maas, Roermond, Sittard, en Erp de Echte Oliebollen gaan ontvangen.

Lees ook
Jan Toet wint weer titel beste oliebollenbakker

Jan Toet wint weer titel beste oliebollenbakker

De Echte Bakker Jan Toet, met twee winkels in Apeldoorn, is voor de tweede keer op rij de winnaar van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde geworden. De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren door de vakjury. In de vakjury zaten Meesters Boulanger Mark Plaating van Zeelandia en Wietse...

Begin op tijd!

Begin op tijd!

Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk. Probeer vanaf eind...

‘Perfectie schuilt in de eenvoud’

‘Perfectie schuilt in de eenvoud’

Bakker Ruud Gremmee vertrouwt op Scoop Oliebollenmix Met de AD Oliebollentest in het vooruitzicht bakte bakker Ruud Gremmee de afgelopen jaren zeker tweeduizend oliebollen bij wijze van proef. Nu er dit jaar geen test meer is, begint hij wat later. Maar in zijn bakkerij in Rossum staat alles al in de startblokken voor een nieuw oliebollenseizoen. “De...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...