Echte Bakkers bakken 4000 oliebollen

LEEUWARDEN - In samenwerking met lokale Zonnebloemafdelingen, bakken enkele Echte Bakkers uit Limburg en Brabant op 11 en 30 november ruim 4000 oliebollen. Lokale Zonnebloemafdelingen verspreiden deze oliebollen over deelnemers en vrijwilligers in de regio.

  • Initiatief
  • “We willen het bakken van onze oliebol, ‘de Echte oliebol’, combineren met een goed initiatief voor de samenleving”, legt één van de initiatiefnemers, Joep Gommans, uit. “Ik kende de Zonnebloem goed, omdat mijn oma tot haar 86e vrijwilligster is geweest. Wij gaan voor een glimlach op 4000 gezichten. De grote hoeveelheid positieve reacties en blije emoties in 2013 en 2014 heeft ons diep geraakt en motiveert ons om door te gaan”, aldus Gommans. Daarom roept Gommans ook andere Echte Bakkers op om in 2016 mee te doen aan dit initiatief. “Het zou toch geweldig zijn als we dit succes kunnen voortzetten en volgend jaar een lach kunnen toveren op 25.000 gezichten.”
  • Samenwerking

In 2013 namen enkele Echte Bakkers en de Zonnebloem in Noord- en Midden Limburg het initiatief voor een langdurige samenwerking. Inmiddels groeit het initiatief verder en worden er in de maand november 4000 oliebollen uitgedeeld aan de achterban van enkele Zonnebloemafdelingen. “Er worden lekkernijen uitgereikt aan lokale Zonnebloemafdelingen”, vertelt Gommans. De deelnemende bakkers zijn Fleuren uit Maasniel, Gommans uit Sevenum, Martens uit Sittard en van de Mortel uit Erp. Dit jaar zullen Zonnebloemafdelingen uit de omgeving Horst aan de Maas, Peel en Maas, Roermond, Sittard, en Erp de Echte Oliebollen gaan ontvangen.

Lees ook
Too Good To Go voorkomt verspilling oliebollen

Too Good To Go voorkomt verspilling oliebollen

De oliebol is populair in Nederland. Jaarlijks gaan er meer dan 100 miljoen oliebollen over de toonbank. Oliebollen die niet verkocht worden, belanden in de prullenbak. Anti-verspillingsapp Too Good To Go wil dit voorkomen en zet zich samen met 80 Nederlandse oliebollenkramen in tegen deze verspilling.

SAB promoot oliebol ambachtelijke bakker

SAB promoot oliebol ambachtelijke bakker

Ook dit jaar zet Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) weer een campagne op om de oliebollen van de ambachtelijke bakker te promoten. “Hierin vertellen we iedereen dat zij de oliebollen bij de ambachtelijke bakker moeten halen omdat dit natuurlijk de lekkerste zijn!”

De feestdagen bij Patisserie de Bijenkorf

De feestdagen bij Patisserie de Bijenkorf

Macarons, chocoladeletters, marsepein, bonbons, hartige taarten; de patisserie van de Bijenkorf draagt al jaren bij aan de goede naam van het warenhuis. In de bakkerij van de Bijenkorf maken ze alle producten voor de eigen vestigingen en externe klanten. Mark Potma, manager patisserie, vertelt over de uitdaging om het enorme feestdagenassortiment tijdig...