10.000 oliebollen voor de Zonnebloem

4 november 2016

BREDA - Tijdens de week van De Echte Oliebol zullen gasten en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem genieten van oliebollen die gratis ter beschikking worden gesteld door echte bakkers. In totaal zullen 15 verschillende echte bakkers 10.000 oliebollen bakken voor diverse lokale Zonnebloemafdelingen in het hele land.

De week van De Echte Oliebol

10.000 oliebollen bakken én uitdelen tussen 7 en 12 november. Dat is de strekking van de week van De Echte Oliebol. De bakkers bakken ’s nachts de oliebollen waarna de vrijwilligers van de Zonnebloem deze zullen uitdelen aan de gasten. De vrijwilligers worden niet vergeten, zij krijgen net als de gasten een heerlijke traktatie aangeboden. Organisator Joep Gommans “De bakkers stellen gratis oliebollen ter beschikking in hun verzorgingsgebied, samen met de Zonnebloemafdelingen zijn vervolgens de verspreidingslocaties bepaald.”

Bakkers maken verschil

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vindt Marc Fleuren: “Wij houden er een positief gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We hebben het gevoel dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

 

Altijd op de hoogte blijven?