Echte Bakker Willem Steenbergen wint paasbrodencompetitie

Finalekeuring Paasbroden 2018

Na twee derde plaatsen in de afgelopen twee jaar won Willem Steenbergen uit Meppel dit jaar de paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Thijs Koolen uit Ell bezette voor het derde achtereenvolgende jaar de tweede plaats. De derde plaats ging naar Theo Pastoor uit Tilburg, die vorig jaar ook al in de finale zat. Joost Snijders uit Stramproy kreeg een eervolle vermelding. Hij werkte zijn paasbrood af met een vlaairaster wat zorgde voor een zeer onderscheidend product.

Willem Steenbergen van Steenbergen, De Echte Bakker met twee winkels in Meppel, verwachtte de winst de niet. "Hardstikke mooi" zei hij in een reactie. Steenbergen neemt regelmatig deel aan de wedstrijden van het Echte Bakkersgilde. Hij bezette al twee keer de derde plaats in deze competitie en haalde ook al een zilver en brons in de oliebollencompetitie. Volgens jurylid Marco van Schijndel dankt Steenbergen de winst aan "het model en de geweldige korstkleur".

Finaleronde

Alle Echte Bakkers konden de afgelopen weken hun paasbrood insturen voor de competitie. Een vereiste was dat het brood een slofmodel moest hebben. Vijftien Echte Bakkers voerden deze pittige opgave perfect uit. Zij plaatsten zich met een beoordeling van een 8,0 of hoger voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, baktechnisch adviseur en werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum voerden de keuringen uit. Zij beoordeelden in de voorronde een recordaantal van 165 paasbroden. De keurmeesters prezen het niveau en de variëteit van de paasbroden. Hiljo Hillebrand: “Bakkers voegen hun eigen signatuur toe aan het brood door de wijze van decoreren en te werken met smaken. Juist paasbrood leent zich heel goed voor frisse vulling van mango, papaja of appel.”

5 sterren product

Alle finalisten maakten volgens Scheijndel een heel zeer goed paasbrood. De Echte Bakkers met een 5 sterren paasbrood in de winkel zijn:

  • Bi'j oons te Haaksbergen
  • Hugen te Arnhem
  • Joost Douenburg te Rijsbergen
  • Joost Snijders te Stramproy
  • Keurhorst te Apeldoorn
  • Lubbers te Almelo
  • Scholtens te Winschoten
  • Van Ballegooijen te Veen
  • Van der Steen te Made
  • Van der Veer te Barneveld
  • Van Kempen te Alphen aan den Rijn
  • Wil Gerrits te Wilp
Lees ook
Spannende tijden door natte ondergrond

Spannende tijden door natte ondergrond

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

2020 wordt het jaar van het brood. Tenminste, als het aan Royal Steensma ligt. Met de slogan ‘Brood, elke dag speciaal’ vestigt het bedrijf alle aandacht op brood. Tijdens Bakkersvak laat Royal Steensma onder meer innovaties zien op het gebied van broodingrediënten. Er wordt live brood gebakken en natuurlijk kan er geproefd worden.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...