Echte Bakker Willem Steenbergen wint paasbrodencompetitie

Finalekeuring Paasbroden 2018

Na twee derde plaatsen in de afgelopen twee jaar won Willem Steenbergen uit Meppel dit jaar de paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Thijs Koolen uit Ell bezette voor het derde achtereenvolgende jaar de tweede plaats. De derde plaats ging naar Theo Pastoor uit Tilburg, die vorig jaar ook al in de finale zat. Joost Snijders uit Stramproy kreeg een eervolle vermelding. Hij werkte zijn paasbrood af met een vlaairaster wat zorgde voor een zeer onderscheidend product.

Willem Steenbergen van Steenbergen, De Echte Bakker met twee winkels in Meppel, verwachtte de winst de niet. "Hardstikke mooi" zei hij in een reactie. Steenbergen neemt regelmatig deel aan de wedstrijden van het Echte Bakkersgilde. Hij bezette al twee keer de derde plaats in deze competitie en haalde ook al een zilver en brons in de oliebollencompetitie. Volgens jurylid Marco van Schijndel dankt Steenbergen de winst aan "het model en de geweldige korstkleur".

Finaleronde

Alle Echte Bakkers konden de afgelopen weken hun paasbrood insturen voor de competitie. Een vereiste was dat het brood een slofmodel moest hebben. Vijftien Echte Bakkers voerden deze pittige opgave perfect uit. Zij plaatsten zich met een beoordeling van een 8,0 of hoger voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, baktechnisch adviseur en werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum voerden de keuringen uit. Zij beoordeelden in de voorronde een recordaantal van 165 paasbroden. De keurmeesters prezen het niveau en de variëteit van de paasbroden. Hiljo Hillebrand: “Bakkers voegen hun eigen signatuur toe aan het brood door de wijze van decoreren en te werken met smaken. Juist paasbrood leent zich heel goed voor frisse vulling van mango, papaja of appel.”

5 sterren product

Alle finalisten maakten volgens Scheijndel een heel zeer goed paasbrood. De Echte Bakkers met een 5 sterren paasbrood in de winkel zijn:

  • Bi'j oons te Haaksbergen
  • Hugen te Arnhem
  • Joost Douenburg te Rijsbergen
  • Joost Snijders te Stramproy
  • Keurhorst te Apeldoorn
  • Lubbers te Almelo
  • Scholtens te Winschoten
  • Van Ballegooijen te Veen
  • Van der Steen te Made
  • Van der Veer te Barneveld
  • Van Kempen te Alphen aan den Rijn
  • Wil Gerrits te Wilp
Lees ook
Renske Huyben en Hiljo Hillebrand bereiden zich voor op Best of Mondial du Pain

Renske Huyben en Hiljo Hillebrand bereiden zich voor op Best of Mondial du Pain

Vorig jaar behaalden Renske Huyben en Hiljo Hillebrand de vierde plaats tijdens internationale wedstrijd Mondial du Pain in Nantes. Daarmee wonnen ze een ticket voor Best of Mondial du Pain, de finale die volgend jaar begin maart plaatsvindt in Japan. Op dit moment zijn ze volop bezig met de voorbereidingen.

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”

30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

EverBake Group hield drie dagen lang open huis en Inspiratie Dagen. Hiermee vierde het bedrijf het 30-jarige bestaan. Ook was het gelijk een mooie gelegenheid voor Peter Eversdijk en zijn zonen Thom en Nick om het nieuwe pand in Breda te laten zien. Hier zal in de toekomst een proefbakkerij komen waar EverBake (potentiële) klanten kan ontvangen.