Echte Bakker Nijkamp wint opnieuw landelijke Paasbroodkeuring

27 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Daarmee behaalt de bakker de titel voor de derde keer op rij. De tweede plek is dit jaar voor Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn, die vorig jaar nog eindigde op een derde plek. Het brons gaat naar Timmer, De Echte Bakker uit Gasselte die na vele jaren in verschillende finales nu in de prijzen weet te vallen.

Afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun paasbroden insturen en deelnemen aan de voorrondes van de keuring. De elf Echte Bakkers met de hoogste score streden donderdag 23 maart in de finale om de bekers. Voor deze finalekeuring werden de paasbroden onaangekondigd gekocht in de winkels. De finalekeuring werd uitgevoerd door keurmeester Ton Deegenaars van Royal Steensma, technisch adviseur Marco van Scheijndel van Puratos en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam.

Nek-aan-nekrace

De Paasbroodkeuring was dit jaar weer van hoog niveau. “Er waren weer veel fanatieke bakkers, wat voor flink wat inzendingen zorgden”, aldus de keurmeesters. Er zijn in totaal 130 paasbroden gekeurd. “Niet alleen de voorrondes waren van hoog niveau maar ook zeker de finale. Het was een echte nek-aan-nekrace waarbij smaak de doorslaggevende factor was.”

Trots op prestatie

“We zijn heel trots dat we voor de derde keer op rij de winnaar zijn van de Paasbroodkeuring”, zegt Nijkamp. “Ieder jaar steken we veel tijd in onze voorbereidingen. Je kunt de condities namelijk van voorgaande jaren niet exact nabootsen.” Jan Toet is ook zeer tevreden met zijn tweede plaats en geeft meteen de credits aan zijn broodbakker Wijnand. “Ik ben heel trots op de inzet van hem en het gehele personeel.” Timmer, De Echte Bakker is na zijn vele finalen plaatsen erg blij om in de prijzen te vallen. “Het is voor ons de derde keer op rij dat we met de Paasbroodkeuring in de finale staan, dus dit is een bekroning voor het harde werk.”

Finalisten

De overige finalisten die dit jaar net naast de prijzen grepen zijn De Echte Bakkers:
Gommans (Sevenum), Herman Schepers (Sleen), John Treur (Oudewater), Snijders (Stramproy), Steenbergen (Meppel), Thomassen (Beneden Leeuwen), Van der Steen (Made) en van Meijel (Clinge).

Altijd op de hoogte blijven?