Echte Bakker Hagedoren wint vlaaikeuring 2015

15 oktober 2015

LEEUWARDEN - Echte Bakker Hagedoren is uitgeroepen tot winnaar van de Limburgse vlaaikeuring 2015. Samen met andere ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant, ging Echte Bakker Hagedoren de strijd aan voor de titel ‘Lekkerste ambachtelijke vlaai’, dit jaar met de Appel- en Pudding Kruimel vlaai. Echte Bakker Hagedoren mag zich een jaar lang ‘lekkerste vlaaibakker van 2015’ noemen. Bakkerij Bongers eindigde als tweede en Echte Bakker Joost Snijders ging met de derde prijs naar huis. De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’.

Broodspecialiteit

Naast de Limburgse vlaaikeuring hebben bakkers deel kunnen nemen aan de keuring van een broodspecialiteit. Bakkerij Teun is uitgeroepen tot winnaar van deze keuring. Voor de keuring diende de bakker een broodspecialiteit in te zenden welke in zijn of haar eigen assortiment voorkomt.

Leerling bakkers

Ook leerling bakkers hebben zich ingeschreven voor de wedstrijden, om zich te meten met hun studiegenoten van andere scholen. Britney Lenaerts heeft de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Joris Bleeck en Laura Schmidt eindigde als tweede en derde.

Altijd op de hoogte blijven?