Echte Bakker Gommans bakt beste kerststol

Beste kerststol_2018

Voor de vierde keer bakte Bas Gommans van Gommans, de Echte Bakker de Beste Kerststol. In 2012, 2013 en 2014 kwam hij ook al als beste uit de bus. De bakker schreeuwde het uit toen hij de uitslag hoorde. "Een mooie stol was het of niet?!" riep hij trots naar de jury, die dit alleen maar kon beamen. Met de winst sluit Gommans het jaar even succesvol af als hij het begon. In januari 2018 won hij de titel Beste Echte Bakker.

De tweede plaats was voor Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen. Het is de eerste keer dat deze bakker in de top drie staat. Roy Schepers, de zoon van Herman en Wemmie: "Mooi dat we tweede zijn. Nu ik ook in het bedrijf zit, hebben we wat meer tijd om te focussen op de details." Hagedoren, met zes winkels in de omgeving van Hoensbroek, kreeg het brons. Bakker Peter Hagedoren vond zijn derde plek "hartstikke mooi", maar had gehoopt op het goud.  Maar toen hij hoorde dat afdelingsgenoot Gommans het goud had gewonnen, deed dat hem goed want in de afdeling Limburg is veel samen geoefend om tot de beste stol te komen.

Beste kerststol

103 Echte Bakkers zonden 188 kerststollen in die werden gekeurd door de vakjury. Deze vakjury bestond uit Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Dossche Mills/Meneba, Bouke Boonstra, proefbakker en werkzaam bij Koopmans Meel, en de keurmeester van het NBC. Zij beoordeelden elke inzending op 9 vaktechnische onderdelen. De beste 16 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument.

De jury sprak van een spannende strijd in de top van het klassement. "De stol van Gommans is de terechte winnaar", zei Nico Bloem. “Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig.” De jury merkte op dat de bakkers zich steeds meer bewust zijn van een goede korstkleur. Bouke Boonstra: "De betere stollen kenmerken zich door een goede balans tussen de smaken van de grondstoffen en de smaken die ontstaan door het bakken. We zien steeds meer dat bakkers durven te bakken."

De finalisten die buiten de prijzen vielen, maar een 5-sterren kerststol in hun winkels verkopen zijn de Echte Bakkers:

 • Bram te Wehl
 • Goeijers te Breda
 • Hugen te Arnhem
 • Jenny van der Putten te Mierlo
 • Lynn Claessen te Susteren
 • Marcel Roubroeks te Sittard
 • Michel te Houten
 • Theo Pastoor te Tilburg
 • Thijs Koolen te Ell
 • Van Kempen te Alphen a/d Rijn
 • Van Walderveen te Geldermalsen
 • Vedder te Deurne en Wil Gerrits te Wilp

 

Lees ook
Voorkomen is beter

Voorkomen is beter

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent...

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

In Wageningen vond op 23 september via Zoom de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met hun gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Bakkers in Bedrijf sprak hen over de wedstrijd en over desem natuurlijk.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...