Echte Bakker Goeijers gaat verder onder Bakkerij Dikke Mik

Dikke mik/echte bakker goeijers

Bas Vermeulen van Bakkerij Dikke Mik neemt de drie bakkerijen van Ron Goeijers over in Breda. Deze bakkerswinkels zijn inmiddels geopend onder de naam Dikke Mik. Dat meldt BN de Stem.

Vermeulen is de eigenaar van Vermeulen & den Otter in de regio 's Hertogenbosch. Met de overname van Bakkerij Dikke Mik in april 2021 kwam hij in Breda terecht en in contact met het echtpaar Goeijers. Beide zijn in de zestig en wilden stoppen, maar ze hadden geen opvolger. Die vonden ze in Vermeulen. 

"De familie Goeijers zelf stopt, op hun zoon na, die als bakker voor me blijft werken", vertelt Vermeulen in BN de Stem. "We gaan vanuit de grote bakkerij in de Mauritsstraat voor alle zeven winkels brood bakken. Het banket komt uit onze zaak in Vught."

De drie winkels van Ron Goeijers waren zaterdag 29 juli voor het laatst open onder de naam Echte Bakker Goeijers. Op Facebook bedankt Echte Bakker Goeijers alle klanten voor het vertrouwen. Op 3 augustus gingen de winkels weer open onder de vlag van Bakkerij Dikke Mik. Deze onderneming bestaat nu uit zes winkels in Breda en één in Oosterhout.

Vermeulen komt uit een echte bakkersfamilie. Zijn opa Henk begon de bakkerij in 1928 in Vlijmen. Vermeulen nam de onderneming over van zijn vader en ging in 2004 de samenwerking aan met banketbakkerij Den Otter uit Vught. Een jaar later nam hij deze bakkerij over. Vermeulen & den Otter bestaat momenteel uit de broodbakkerij in Vlijmen, de banketbakkerij in Vught en drie winkels in Vlijmen, Vught en 's Hertogenbosch.

 

Dossiers
Lees ook
30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

EverBake Group hield drie dagen lang open huis en Inspiratie Dagen. Hiermee vierde het bedrijf het 30-jarige bestaan. Ook was het gelijk een mooie gelegenheid voor Peter Eversdijk en zijn zonen Thom en Nick om het nieuwe pand in Breda te laten zien. Hier zal in de toekomst een proefbakkerij komen waar EverBake (potentiële) klanten kan ontvangen.

Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.