Echte Bakker Goeijers gaat verder onder Bakkerij Dikke Mik

Dikke mik/echte bakker goeijers

Bas Vermeulen van Bakkerij Dikke Mik neemt de drie bakkerijen van Ron Goeijers over in Breda. Deze bakkerswinkels zijn inmiddels geopend onder de naam Dikke Mik. Dat meldt BN de Stem.

Vermeulen is de eigenaar van Vermeulen & den Otter in de regio 's Hertogenbosch. Met de overname van Bakkerij Dikke Mik in april 2021 kwam hij in Breda terecht en in contact met het echtpaar Goeijers. Beide zijn in de zestig en wilden stoppen, maar ze hadden geen opvolger. Die vonden ze in Vermeulen. 

"De familie Goeijers zelf stopt, op hun zoon na, die als bakker voor me blijft werken", vertelt Vermeulen in BN de Stem. "We gaan vanuit de grote bakkerij in de Mauritsstraat voor alle zeven winkels brood bakken. Het banket komt uit onze zaak in Vught."

De drie winkels van Ron Goeijers waren zaterdag 29 juli voor het laatst open onder de naam Echte Bakker Goeijers. Op Facebook bedankt Echte Bakker Goeijers alle klanten voor het vertrouwen. Op 3 augustus gingen de winkels weer open onder de vlag van Bakkerij Dikke Mik. Deze onderneming bestaat nu uit zes winkels in Breda en één in Oosterhout.

Vermeulen komt uit een echte bakkersfamilie. Zijn opa Henk begon de bakkerij in 1928 in Vlijmen. Vermeulen nam de onderneming over van zijn vader en ging in 2004 de samenwerking aan met banketbakkerij Den Otter uit Vught. Een jaar later nam hij deze bakkerij over. Vermeulen & den Otter bestaat momenteel uit de broodbakkerij in Vlijmen, de banketbakkerij in Vught en drie winkels in Vlijmen, Vught en 's Hertogenbosch.

 

Dossiers
Lees ook
10 dingen die een bakker van de Efteling kan leren – deel II

10 dingen die een bakker van de Efteling kan leren – deel II

“Bewandel het creatieve pad.” Zelfbenoemd inspiratiemanager van de Efteling Frans Goenee hield op verzoek van Bakeplus twee dagen lang een zaal vol bakkers een spiegel voor. Het ging over de Efteling, maar Frans’ tips zijn zeker ook van toepassing op de bakkerij (en het dagelijks leven!).

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

10 dingen die een bakker van de Efteling kan leren

10 dingen die een bakker van de Efteling kan leren

“Bewandel het creatieve pad.” Zelfbenoemd inspiratiemanager van de Efteling Frans Goenee hield op verzoek van Bakeplus twee dagen lang een zaal vol bakkers een spiegel voor. Het ging over de Efteling, maar Frans’ tips zijn zeker ook van toepassing op de bakkerij (en het dagelijks leven!).