Echte Bakker Goeijers gaat verder onder Bakkerij Dikke Mik

Dikke mik/echte bakker goeijers

Bas Vermeulen van Bakkerij Dikke Mik neemt de drie bakkerijen van Ron Goeijers over in Breda. Deze bakkerswinkels zijn inmiddels geopend onder de naam Dikke Mik. Dat meldt BN de Stem.

Vermeulen is de eigenaar van Vermeulen & den Otter in de regio 's Hertogenbosch. Met de overname van Bakkerij Dikke Mik in april 2021 kwam hij in Breda terecht en in contact met het echtpaar Goeijers. Beide zijn in de zestig en wilden stoppen, maar ze hadden geen opvolger. Die vonden ze in Vermeulen. 

"De familie Goeijers zelf stopt, op hun zoon na, die als bakker voor me blijft werken", vertelt Vermeulen in BN de Stem. "We gaan vanuit de grote bakkerij in de Mauritsstraat voor alle zeven winkels brood bakken. Het banket komt uit onze zaak in Vught."

De drie winkels van Ron Goeijers waren zaterdag 29 juli voor het laatst open onder de naam Echte Bakker Goeijers. Op Facebook bedankt Echte Bakker Goeijers alle klanten voor het vertrouwen. Op 3 augustus gingen de winkels weer open onder de vlag van Bakkerij Dikke Mik. Deze onderneming bestaat nu uit zes winkels in Breda en één in Oosterhout.

Vermeulen komt uit een echte bakkersfamilie. Zijn opa Henk begon de bakkerij in 1928 in Vlijmen. Vermeulen nam de onderneming over van zijn vader en ging in 2004 de samenwerking aan met banketbakkerij Den Otter uit Vught. Een jaar later nam hij deze bakkerij over. Vermeulen & den Otter bestaat momenteel uit de broodbakkerij in Vlijmen, de banketbakkerij in Vught en drie winkels in Vlijmen, Vught en 's Hertogenbosch.

 

Dossiers
Lees ook
EHB(K)O

EHB(K)O

Dertig jaar geleden liep ik, broekie van nog geen 21, stage bij een accountantskantoor. Ik mocht mee naar een klant in het noorden van het land en moest het kasboek opvragen bij de directie. De kast ging open en mevrouw haalde daar twee schriftjes uit met de legendarische woorden: “Welke moet je eigenlijk hebben, de groene of die zwarte?”

SIGEP 2022 gaat door

SIGEP 2022 gaat door

De ijs-, banket-, chocolade-, bakkerij- en koffieketen ontmoeten elkaar dit jaar live op de vakbeurs SIGEP van 12 tot 16 maart in het Rimini Expo Center. De vakbeurs SIGEP is een ontmoetingsplek voor iedereen uit de sector op zoek naar nieuwe producten en technologieën. Daarnaast biedt SIGEP wedstrijden en lezingen. Dan opent digitale platform van Italian...

Laat het ambacht horen

Laat het ambacht horen

In december kijken mensen traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar, hoewel we in onze branche soms zouden willen dat we in die periode tijd hadden om even terug te kijken... Er valt veel te zeggen over 2021, maar ik denk dat de belangrijkste conclusie is dat het ambacht zichzelf stevig op de kaart heeft gezet.