Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Bezoekers van dit festival kunnen zich informeren over duurzame chocolade. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen, een grote chocoladequiz en verschillende seminars over hoe je zelf chocolade kan maken. Ook vormen de bezoekers de jury voor de Hot Chocolate Awards. Zij kunnen proeven en hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar wordt op zondag 23 februari bekend gemaakt.

Duurzame chocolade is een belangrijk thema van Chocoa 2020. De Nederlandse cacaosector sprak tien jaar geleden af dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival laat de sector zien wat ze allemaal doen om dit doel te bereiken. Organisator Jack Steijn zegt dat er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet op het gebied van duurzaamheid. "De cacaosector heeft lang achtergelopen als het gaat om duurzaamheid, maar ze zijn nu toch wel hard op weg om die achterstand helemaal in te halen. Tijdens Chocoa zal de sector laten zien waar ze voor staat." 

Chocolademakers vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam voor Chocoa. "We zien dat de herkomst en duurzame productie steeds belangrijker worden in de chocolademarkt. Net als bij wijn en koffie wordt het belangrijk om te weten waar de cacao in je favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichter bij elkaar, dat is uniek en heel inspirerend", aldus organisator Caroline Lubbers.

 

Chocoa is een initiatief van Caroline Lubbers en Jack Steijn van Equipoise en van de Stichting Chocolade Festival. Dit jaarlijkse cacao- en chocolade-evenement heeft als doel het vergroten van de markt voor duurzame en goede cacao en chocolade.

Lees ook
Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”

Van Delft wordt chocoladewinkel met kerst

Van Delft wordt chocoladewinkel met kerst

De keten van Van Delft, bekend van hun uitgebreide aanbod van luxe pepernoten, wordt na 5 december omgebouwd naar ‘kerstwinkels’ met een chocolade assortiment van 25 verschillende producten.

Winnaar exclusieve chocoladeletter van Coco & Sebas bekend

Winnaar exclusieve chocoladeletter van Coco & Sebas bekend

Kathy van de Schoot uit Oirschot won de Swarowski kristallen bezette chocoladeletter van Cocos & Sebas. Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas gaf deze exclusieve chocoladeletter met een waarde van 1.000 euro weg vanwege de opening van de nieuwe brandstore in ‘s-Hertogenbosch.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...