Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Bezoekers van dit festival kunnen zich informeren over duurzame chocolade. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen, een grote chocoladequiz en verschillende seminars over hoe je zelf chocolade kan maken. Ook vormen de bezoekers de jury voor de Hot Chocolate Awards. Zij kunnen proeven en hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar wordt op zondag 23 februari bekend gemaakt.

Duurzame chocolade is een belangrijk thema van Chocoa 2020. De Nederlandse cacaosector sprak tien jaar geleden af dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival laat de sector zien wat ze allemaal doen om dit doel te bereiken. Organisator Jack Steijn zegt dat er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet op het gebied van duurzaamheid. "De cacaosector heeft lang achtergelopen als het gaat om duurzaamheid, maar ze zijn nu toch wel hard op weg om die achterstand helemaal in te halen. Tijdens Chocoa zal de sector laten zien waar ze voor staat." 

Chocolademakers vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam voor Chocoa. "We zien dat de herkomst en duurzame productie steeds belangrijker worden in de chocolademarkt. Net als bij wijn en koffie wordt het belangrijk om te weten waar de cacao in je favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichter bij elkaar, dat is uniek en heel inspirerend", aldus organisator Caroline Lubbers.

 

Chocoa is een initiatief van Caroline Lubbers en Jack Steijn van Equipoise en van de Stichting Chocolade Festival. Dit jaarlijkse cacao- en chocolade-evenement heeft als doel het vergroten van de markt voor duurzame en goede cacao en chocolade.

Lees ook
Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...