Dutch Pastry Team op bezoek bij zachtfruitteler van Prestige

22 mei 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Prestige

Aan de start van het zachtfruitseizoen bezocht het Dutch Pastry Team op uitnodiging van Prestige Fruit de velden en kassen van teler Jannis van As in Tricht. Daar lieten de patissiers zich inspireren door zachtfruit van eigen bodem. 

In het kader van kennis delen over zachtfruit, ontving op 11 mei Prestige-teler Jannis van As de patissiers en bestuursleden van het Dutch Pastry Team op zijn familiebedrijf. Na een ontvangst met koffie en, uiteraard, patisserie, nam hij het team mee door de velden vol frambozen- en rode bessenplanten, om de tour af te sluiten in de aardbeienkassen. 

Dutch Pastry Team bij Prestige teler 2 (© Prestige)

Tijdens de rondleiding legde Jannis de verschillende teelten uit en konden de patissiers hun vragen stellen. Direct na de rondleiding lieten de bezoekers zich inspireren door de producten en maakten ze in de kas hun meegebrachte creaties met vers zachtfruit af. Teler Jannis van As was trots dat het team de moeite nam zijn bedrijf te bezoeken. “We werken het hele jaar door hard om in het seizoen het lekkerste fruit te leveren. Dan is het leuk te zien wat zij ermee kunnen maken en ze te inspireren met onze aanpak. Het levert altijd een mooie kruisbestuiving als we hun en ons ambacht combineren.”

Verdieping met teeltexpert

Na het bezoek aan Van As in Tricht, volgde een brainstorm onder leiding van teeltexpert van FruitMasters Harrie Jonker. Daar lichtte hij de patissiers voor hoe Prestige zich continu verdiept in nieuwe rassen die aansluiten bij de wensen van zowel teler als consument. Het is altijd zoeken naar de balans tussen de perfecte smaak, structuur en houdbaarheid en dat combineren met een scherp oog voor het rendement van de telers. Daarnaast werd er meer toegelicht aan welke strenge kwaliteitseisen het fruit moet voldoen voor het keurmerk Prestige verdient. Tijdens een blinde proefsessie zijn vijf verschillende rassen geproefd door het Dutch Pastry Team, klassiekers en nieuwkomers.  

Altijd op de hoogte blijven?