Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland op 7 maart te volgen via livestream

Dutch Pastry Award persbericht

 

Maandag 7 maart gaan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland om 9.45 uur van start in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Easyfairs (organisator van Bakkersvak) de facilitator is. De wedstrijden zijn de gehele dag live te volgen via het YouTube kanaal van de Dutch Pastry Team. Welke deelnemers kan je op de voet volgen via de stream? En waar halen zij inspiratie vandaan?

Op maandag 7 maart nemen gepassioneerde patissiers deel aan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland. Zo ook Noa Vlemmix, die haar hart verloren heeft aan de patisserie. “Als potentieel winnaar van de Dutch Pastry Award wil ik anderen inspireren en laten zien dat als je je doel voor ogen houdt, je je doel kan bereiken. Mijn hoogste doel is om de wereld te laten zien dat patisserie een beleving kan zijn”, aldus Noa Vlemmix. Ook Nina van Galen daagt zichzelf graag uit tijdens de Dutch Pastry Award. “Het geeft veel motivatie om je in te schrijven voor een wedstrijd om jezelf te blijven uitdagen en het beste te worden in je vak”, zegt Nina van Galen. Zij houdt social media in de gaten voor de nieuwste technieken en recepten. Met nog acht andere deelnemers gaan Nina en Noa strijden om een jaar lang de titel Beste Patissier van Nederland te mogen dragen.

Beste Bonbon van Nederland

In de middag start de wedstrijd van de Beste Bonbon van Nederland; een prachtige chocoladewedstrijd die in 2020 gestart is. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De winnaar krijgt een bokaal voor in de prijzenkast en een uitgebreide reportage in het seizoensmagazine Culinaire Saisonnier.

Het programma op 7 maart 2022

Via het YouTube kanaal van de Dutch Pastry Team is de livestream vanaf 9.45 uur te volgen. De hele dag is er interactie met het publiek en er kan zoals ieder jaar gestemd worden op zijn of haar favoriete showstuk voor de publieksprijs.

  • 09:45 Start livestream. Terugblik opbouw showstukken Dutch Pastry Award
  • 10:00 Jurering showstukken Dutch Pastry Award
  • 11:00 Jurering taarten Dutch Pastry Award
  • 13.15 Terugblik opbouw van de Beste Bonbon van Nederland
  • 14:15 Jurering Beste Bonbon van Nederland
  • 15:30 Demonstratie Boudewijn Nijmeijer – Nieuwe Bonbonmal
  • 16:30 Bekendmaking top 5 Beste Bonbon van Nederland
  • 16:50 Prijsuitreiking Beste Bonbon van Nederland

Gastjury: Tom van de Veen / Rudolph van Veen

  • 17:10 Prijsuitreiking Dutch Pastry Award

Gastjury: Rudolph van Veen

Voor meer informatie en/of updates over het volledige programma, kijk op dutchpastryteam.nl.

Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Recept: Kip-kerrie hapjes

Recept: Kip-kerrie hapjes

Kip -kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief