Lees de vierde editie van het Bakkersvakjournaal!

Bakkersvakjournaal 4-2020

Bakkersvak betekent handen schudden, kennis maken en oude bekenden weerzien. Maar het betekent ook: drie dagen kennis opdoen. Van demo’s van het Nederlands PatisserieTeam tot tips over minder weggooien, Bakkersvak 2020 biedt een uitgebreid programma met als thema ‘Durf te kiezen’. Voor welke programma-onderdelen kies jij?

Het programma van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart 2020 telt meer activiteiten dan ooit. Er zijn demonstraties door het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team. Verder is er de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en is Bakery Institute aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer. Daarnaast biedt het Praktijklokaal lezingen over uiteenlopende onderwerpen van tips voor minder weggooien tot marketing en hoe je zelf ook kunt profiteren van de consumptiegroei van brood.

Verder laat het NBC zien wat je als bakker kunt hebben aan FoodBase, presenteert het Genootschap voor de Bakkerij de voordelen van lidmaatschap, krijgen studenten hun eigen ‘vraag&antwoord-momenten’ met helden uit het vak en kun je kaarten met FoodBase, Bakery Nexus en de Rabobank.

Lees er alles over in het laatste Bakkersvak Journaal van dit jaar, en tot in Gorinchem.

Dossiers
Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

De coronamaatregelen maken trainen op locatie lastiger. Wat volgens de regels nog wel mag, voelt voor veel bedrijven of medewerkers niet fijn. Daarom biedt Nationale Bakkerij Academie (NBA) nieuwe korte online trainingen aan zodat bedrijven en medewerkers toch de mogelijkheid hebben om te leren.

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...