Lees de vierde editie van het Bakkersvakjournaal!

Bakkersvakjournaal 4-2020

Bakkersvak betekent handen schudden, kennis maken en oude bekenden weerzien. Maar het betekent ook: drie dagen kennis opdoen. Van demo’s van het Nederlands PatisserieTeam tot tips over minder weggooien, Bakkersvak 2020 biedt een uitgebreid programma met als thema ‘Durf te kiezen’. Voor welke programma-onderdelen kies jij?

Het programma van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart 2020 telt meer activiteiten dan ooit. Er zijn demonstraties door het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team. Verder is er de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en is Bakery Institute aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer. Daarnaast biedt het Praktijklokaal lezingen over uiteenlopende onderwerpen van tips voor minder weggooien tot marketing en hoe je zelf ook kunt profiteren van de consumptiegroei van brood.

Verder laat het NBC zien wat je als bakker kunt hebben aan FoodBase, presenteert het Genootschap voor de Bakkerij de voordelen van lidmaatschap, krijgen studenten hun eigen ‘vraag&antwoord-momenten’ met helden uit het vak en kun je kaarten met FoodBase, Bakery Nexus en de Rabobank.

Lees er alles over in het laatste Bakkersvak Journaal van dit jaar, en tot in Gorinchem.

Dossiers
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.