Dudok Patisserie wil derde vestiging via crowdfunding

30 augustus 2016

AMSTERDAM - Dudok Patisserie in Amsterdam wil via crowdfunding een derde vestiging openen. De Dudok Patisserie Groep bestaat nu nog uit een grote bakkerij en twee winkels. Volgens de ondernemers, Manuel Armand, Lennard Beumer, Aad van der Wel en Bart van der Wel, is het tijd om het patisserieconcept verder te laten groeien. De derde vestiging start in Amsterdam op de Zuidas aan de Claude Debussylaan.

De financiering

Met het totale project is een investering gemoeid van ongeveer 150.000 euro. Dit is onder andere bestemd voor de inrichting van de winkel, de huurwaarborg en de voorfinanciering van de btw. Het eigen vermogen voor deze vestiging bedraagt  30.000 euro. De bedoeling is om het resterende bedrag, 120.000 euro, via crowdfunding op te halen. “We kiezen in deze voor een maximale crowdfunding, omdat wij hiermee de meeste ambassadeurs kunnen creëren”, aldus de ondernemers.

De verwachtingen

Voor het eerste jaar wordt een omzet van ongeveer 450.000 euro verwacht met een vrije kasstroom van ongeveer 10 procent. “Deze verwachtingen zijn gebaseerd op onze winkel in Rotterdam aan De Westenwagentraat, waar we op dit moment nog niet bezorgen. Met name het feit dat we dat in Amsterdam wel gaan doen, geeft ons het vertrouwen dat we onze verwachtingen zullen realiseren. De vrije kasstroom van 45.000  euro s ruim voldoende om aan de verplichtingen naar onze investeerders in vier jaar te kunnen voldoen.”

De looptijd van het project is 48 maanden.

Tegenprestatie

Elke 50 euro wordt beloond met één ‘appelpunt’ . Investeerders die bijvoorbeeld 250 euro in het project steken, kunnen in de winkels in  Amsterdam of Rotterdam vijf appelpunten ophalen.

Dudok

De omzet bij Dudok Patisserie wordt voornamelijk  gerealiseerd door de verkoop van hele taarten en punten voor thuisgebruik. De taarten kunnen ter plaatse worden gekocht, of worden bezorgd na een online bestelling. De Amsterdamse locatie zal tevens dienen als’ hub’ naar nieuwe horecaklanten in Amsterdam. Naast deze retailfunctie heeft de onderneming een beperkte horecafunctie, die voornamelijk geënt is op de verkoop van koffie, vers sap en frisdranken in combinatie met de patisserieproducten en hartige taarten.

Altijd op de hoogte blijven?