Dudok Patisserie wil derde vestiging via crowdfunding
AMSTERDAM - Dudok Patisserie in Amsterdam wil via crowdfunding een derde vestiging openen. De Dudok Patisserie Groep bestaat nu nog uit een grote bakkerij en twee winkels. Volgens de ondernemers, Manuel Armand, Lennard Beumer, Aad van der Wel en Bart van der Wel, is het tijd om het patisserieconcept verder te laten groeien. De derde vestiging start in Amsterdam op de Zuidas aan de Claude Debussylaan.
De financiering
Met het totale project is een investering gemoeid van ongeveer 150.000 euro. Dit is onder andere bestemd voor de inrichting van de winkel, de huurwaarborg en de voorfinanciering van de btw. Het eigen vermogen voor deze vestiging bedraagt 30.000 euro. De bedoeling is om het resterende bedrag, 120.000 euro, via crowdfunding op te halen. “We kiezen in deze voor een maximale crowdfunding, omdat wij hiermee de meeste ambassadeurs kunnen creëren”, aldus de ondernemers.
De verwachtingen
Voor het eerste jaar wordt een omzet van ongeveer 450.000 euro verwacht met een vrije kasstroom van ongeveer 10 procent. “Deze verwachtingen zijn gebaseerd op onze winkel in Rotterdam aan De Westenwagentraat, waar we op dit moment nog niet bezorgen. Met name het feit dat we dat in Amsterdam wel gaan doen, geeft ons het vertrouwen dat we onze verwachtingen zullen realiseren. De vrije kasstroom van 45.000 euro s ruim voldoende om aan de verplichtingen naar onze investeerders in vier jaar te kunnen voldoen.”
De looptijd van het project is 48 maanden.
Tegenprestatie
Elke 50 euro wordt beloond met één ‘appelpunt’ . Investeerders die bijvoorbeeld 250 euro in het project steken, kunnen in de winkels in Amsterdam of Rotterdam vijf appelpunten ophalen.
Dudok
De omzet bij Dudok Patisserie wordt voornamelijk gerealiseerd door de verkoop van hele taarten en punten voor thuisgebruik. De taarten kunnen ter plaatse worden gekocht, of worden bezorgd na een online bestelling. De Amsterdamse locatie zal tevens dienen als’ hub’ naar nieuwe horecaklanten in Amsterdam. Naast deze retailfunctie heeft de onderneming een beperkte horecafunctie, die voornamelijk geënt is op de verkoop van koffie, vers sap en frisdranken in combinatie met de patisserieproducten en hartige taarten.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen | Week 6-2023
Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen, personeelstekort, en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media
Trends en innovatie op Sigep 2023
Momenteel vindt in Rimini de 44e editie van Sigep plaats. “Sigep is na twee moeilijke jaren voor de out-of-home markt terug”, aldus IEG-president Lorenzo Cagnoni tijdens de opening.
Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan
De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.