DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

Dübör partner FIA_foto Food Innovation Academy/Koos Groenewold.

Foto: Food Innovation Academy/Koos Groenewold

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft er een nieuwe partner bij. DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, heeft zich aangesloten bij het kennis- en innovatiecentrum. 

Als specialist in lossingsmiddelen en spuittechnologie is DÜBÖR betrokken bij de productie van een breed scala aan producten voor de bakkerij en horeca. De firma uit Oosterhout met Duitse roots, is gecharmeerd van het gedachtegoed van de FIA – regionaal werken aan opleiding, onderzoek & innovatie en imagoverbetering voor de foodsector – en wil daar graag z’n steentje aan bijdragen. 

Kennis delen

“We zien de FIA als een plek waar onze kennis over lossingsmiddelen en spuitmachines voor het invetten van bakblikken of het sprayen van vloeibare chocolade en gelei, kan worden gedeeld”, legt sales manager Piet van Dongen van DÜBÖR Nederland uit. De insteek is dat de FIA, DÜBÖR helpt om professionele bakkers, horeca-exploitanten en studenten te informeren over het belang van het gebruik van de juiste lossingsmiddelen en de te gebruiken hoeveelheid. “Op dat vlak is er veel onkunde, wat de gebruikers onnodig geld kost”, weet Van Dongen.

Via demo’s, workshops en trainingen in de Bakery Innovation Academy (BIA) – de multidisciplinaire opleidingsbakkerij die onderdeel is van de FIA – wil DÜBÖR een bijdrage leveren aan het verdiepen van de kennis van lossingsmiddelen en de toepassing ervan. In ruil daarvoor stelt de firma een invetmachine, een geleispuitmachine en lossingsolie voor toepassing in bakkerij en horeca ter beschikking, zoveel als maar nodig is. Of het nu gaat om het invetten van bakblikken, -platen, trechters en schalen of het lossen van gebak of snoep; voor elk type toepassing en speciale vereisten zijn hoogwaardige producten beschikbaar.

Food Innovation Academy

De FIA is erg ingenomen met het feit dat DÜBÖR Nederland aanhaakt als partner. “In de bakkerijsector is DÜBÖR een begrip, een A-merk. We zijn er dan ook trots op dat ze hun kennis en kunde met ons willen delen”, vertelt FIA-woordvoerder Hilco Wagenaar. De in bruikleen ter beschikking gestelde apparatuur is ondertussen al in gebruik genomen en het eerste testwerk is een feit.

Bij de FIA kunnen ondernemers elkaar ontmoeten, relaties ontvangen en samen met mbo-, hbo- en wo-studenten onderzoek doen. FIA is ook een kennis- en innovatiecentrum. Foodstudenten krijgen hier hun praktijklessen en werken samen met bedrijven aan innovaties.

Dossiers
Lees ook
Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Food Innovation Academy wordt etalage voor werken in voeding

Food Innovation Academy wordt etalage voor werken in voeding

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen wil gekwalificeerde medewerkers opleiden voor voeding gerelateerde bedrijven, gezamenlijk foodonderzoek doen en een bijdrage leveren aan het imago van food. Steeds meer partners uit het bedrijfsleven sluiten zich aan bij het samenwerkingsverband, zoals onlangs de Veenhuizen Groep en EverBake.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...