Driekwart van Nederlanders eet te weinig vezels

Volkoren brood_pixabay

Driekwart van Nederland krijgt te weinig vezels binnen. Dat blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) onder zo’n 18.000 respondenten van de ‘Hoe gezond is jouw buik’-test

Vrouwen doen het beter dan mannen. Zij halen bovengemiddeld vaak de dagelijks aanbevolen 2 stuks fruit en de hoeveelheid groente. Wel ziet de stichting dat de belangstelling voor vezelrijke producten bij mannen toeneemt. “Twee jaar geleden gaf 60% van de mannen aan primair voor volkoren te kiezen, nu is dat 68%,” zegt een woordvoerder van de MLDS. Bij vrouwen is dat nu 77%. Van alle respondenten eet de helft iedere dag volkoren of vezelrijke producten. 

Bij de keuze voor vezelrijk voedsel speelt ook leeftijd een rol. De oudere doelgroep consumeert meer traditionele vezelrijke producten zoals aardappelen, linzen, bonen of gerst dan de jongere doelgroep. In Friesland, Gelderland en Drenthe blijken dergelijke producten het populairst te zijn. Friezen eten ook genoeg fruit.

De meest vezelarme provincie is de provincie Limburg. Daar staan volkorenbrood en 2 stuks fruit het minst vaak op het menu en krijgen de mensen het minste vocht binnen. Limburgers zijn wel weer koplopers in bewegen. 

Bron: Foodlog

Lees ook
Vernieuwd Warenwetbesluit: Begin op tijd

Vernieuwd Warenwetbesluit: Begin op tijd

Op 1 juli 2020 wordt het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. U hebt dan nog twee jaar om alle wijzigingen door te voeren. Dat vraagt de nodige voorbereiding. Begin daarom tijdig, want niet alleen de naam van uw brood verandert, maar soms ook de samenstelling.

125 jaar Borgesius

125 jaar Borgesius

In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Oude Pekela. Honderdvijfentwintig jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.

Pandriks investeert in bake off lijn met automatisch vrieshuis

Pandriks investeert in bake off lijn met automatisch vrieshuis

Pandriks produceert bake off brood. Sinds de oprichting in 2011 groeit het Meppelse bedrijf en daarom is uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk. De bouw is inmiddels gestart en eind 2020 moet er in Meppel een hypermoderne brood bake off lijn en een volledig geautomatiseerd vrieshuis staan.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...