Gisteren, op 25 maart, vond de finale plaats van de strijd om het Lekkerste Brabantse worstenbroodje bij het Clingel College in Breda. Een van de deelnemers is Stijn van Dongen, derdejaars student aan het Clingel College. Hij is niet de enige Van Dongen die meedoet. Ook zijn vader Jurgen en zijn neef Lars doen mee.

Jurgen en Lars volgden evenals Stijn hun opleiding bij het Clingel College. “Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College.”

Stijn won de afgelopen jaren al twee keer bij de studenten en hoopt dit jaar voor de derde keer te winnen. Dit jaar staan ook zijn vader en neef in de finale. Stijn: "Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College."

De strijd om het Lekkerste Brabantse worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door Omroep Brabant. Er zijn vier categorieën: professionals, thuisbakkers, vmbo- en mbo-ers. Morgen, woensdag 27 maart, worden de winnaars bekend gemaakt. Bekijk hieronder het verslag van Omroep Brabant van de finale. 

Altijd op de hoogte blijven?